Flambované kačacie prsia

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20-30 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia opláchneme, očistíme a osušíme. Na koži ich nakrojíme, osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a uložíme na dve hodiny do chladničky. Zemiaky a gaštany uvaríme do mäkka. Gaštany nakrojíme, aby sa dali ľahšie olúpať, varíme ich 10–15 minút a po uvarení ich vložíme do vody s ľadom.
  2. Odležané prsia sprudka opečieme na oleji, preložíme do pekáča, pridáme rozpučený cesnak, rozmarín, rozštvrtenú šalotku, šťavu z pomaranča a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180–200 oC asi na 15–20 minút. Pečieme kožou dolu. Šťavu scedíme a použijeme na omáčku. Kačacie prsia zabalíme do alobalu a odložíme do tepla.
  3. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a vymiešame. Postupne vmiešavame smotanu. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Pred podávaním vmiešame parmezán. Kačacie prsia pred podávaním vložíme na horúcu panvicu s maslom, prelejeme brandy a oflambujeme. Olúpané uvarené gaštany prehrejeme na medovom masle a uložíme ku kačacím prsiam.