Crumble

Figový crumble

Autor receptu: redakcia

„Mnohí Slováci majú v záhradkách figy, ktoré im dozrievajú v septembri, preto odporúčam vyskúšať môj recept na figový crumble,“ hovorí moderátor Martin Pyco Rausch.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zapekaciu misku s priemerom 19 cm jemne vytrieme maslom a vysypeme 1 PL strúhanky.
  2. Umyté figy v šupke rozštvrtíme, prelejeme medom, citrónovou šťavou, poprášime 1 PL múky, premiešame a vložíme do zapekacej nádoby.
  3. Strúhanku, ovsené vločky, cukor, škoricu, múku, maslo, štipku strúhaného muškátového orieška a štipku soli zmiešame v miske a prstami vytvoríme mrveničku, ktorú navrstvíme na pripravené figy. Prstami mierne pritlačíme tak, aby vytvorila ucelený povrch.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C pri zapnutom teplovzdušnom režime asi 40 minút.
  5. Po upečení necháme aspoň 10 minút postáť. Crumble podávame so zmrzlinou, sorbetom alebo šľahačkou.
  6. Figový crumble môžete pripraviť aj vopred, odložiť do chladničky a upiecť až vtedy, keď príde ten správny čas.