Crumble
Figový crumble
Autor receptu: redakcia
„Mnohí Slováci majú v záhradkách figy, ktoré im dozrievajú v septembri, preto odporúčam vyskúšať môj recept na figový crumble,“ hovorí moderátor Martin Pyco Rausch.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zapekaciu misku s priemerom 19 cm jemne vytrieme maslom a vysypeme 1 PL strúhanky.
- Umyté figy v šupke rozštvrtíme, prelejeme medom, citrónovou šťavou, poprášime 1 PL múky, premiešame a vložíme do zapekacej nádoby.
- Strúhanku, ovsené vločky, cukor, škoricu, múku, maslo, štipku strúhaného muškátového orieška a štipku soli zmiešame
v miske a prstami vytvoríme mrveničku, ktorú navrstvíme na pripravené figy. Prstami mierne
pritlačíme tak, aby vytvorila ucelený povrch.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C pri zapnutom teplovzdušnom režime asi 40 minút.
- Po upečení necháme aspoň 10 minút postáť. Crumble podávame so zmrzlinou, sorbetom alebo šľahačkou.
- Figový crumble môžete pripraviť aj vopred, odložiť do chladničky
a upiecť až vtedy, keď príde ten správny čas.