Oriešková torta

Ferrero Rocher torta (videorecept)

Autor receptu: laylastastykitchen

8
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vodu a olej. Premiešame mixérom. Pridáme roztopenú čokoládu. Prisypeme múku, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nakoniec pridáme pomleté oriešky a jemne premiešame varechou.
  2. V druhej miske vyšľaháme penu z bielkov. Vyšľahané bielky pridáme k cestu a opatrne premiešame. Vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dame piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 15 minút. Ja som si cesto rozdelila do dvoch okrúhlych foriem.
  3. Krém: Zmäknutú Heru vyšľaháme, pridáme Nutellu. Keď sú korpusy vychladnuté, rozrežeme ich na polovice, aby sme dostali 4 pláty. Vyskladáme tortu. Každý piškótový plát natrieme krémom a ukladáme na seba. Tortu dáme do chladničky na 30 minút, aby krém trochu stuhol.
  4. Posekane oriešky pritláčame na boky torty. Celú tortu polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s Nutellou a trochou oleja. Tortu dáme do chladničky stuhnúť. Vyzdobíme Ferrero guľôčkami a nastrúhanou čokoládou. Ja som si čokoládu nastrúhala škrabkou na zemiaky ?
  5. Dobrú chuť! ?