Škoricový zákusok
Fazuľovo-škoricový dezert
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup- Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Scedenú fazuľu rozmixujeme ponorným mixérom, žĺtky zmiešame s trstinovým cukrom, pridáme kakao, slnečnicový olej, prášok do pečiva a všetko zmiešame. Na záver spojíme s bielkovým snehom. Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 24 cm 30 minút pri teplote 170 stupňov.
- Krém: Všetky prísady na krém vymiešame do tuha a vylejeme na vychladnutý korpus. Ten môžeme predtým potrieť marmeládou podľa chuti. Necháme stuhnúť.
- Poleva: Nalámanú čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme smotanu, premiešame a stiahneme
z ohňa. Pridáme maslo a škoricu a miešame, kým nebude poleva polotuhá. Nalejeme ju na vychladnutý dezert a necháme opäť stuhnúť.
- Tip: Odporúčam korpus s plnkou pripraviť
deň pred podávaním a poliať ho polevou až na
druhý deň. Bude vláčnejší a chute sa prepoja.
|