Škoricový zákusok

Fazuľovo-škoricový dezert

Autor receptu: redakcia

12
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Scedenú fazuľu rozmixujeme ponorným mixérom, žĺtky zmiešame s trstinovým cukrom, pridáme kakao, slnečnicový olej, prášok do pečiva a všetko zmiešame. Na záver spojíme s bielkovým snehom. Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 24 cm 30 minút pri teplote 170 stupňov.
  2. Krém: Všetky prísady na krém vymiešame do tuha a vylejeme na vychladnutý korpus. Ten môžeme predtým potrieť marmeládou podľa chuti. Necháme stuhnúť.
  3. Poleva: Nalámanú čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme smotanu, premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme maslo a škoricu a miešame, kým nebude poleva polotuhá. Nalejeme ju na vychladnutý dezert a necháme opäť stuhnúť.
  4. Tip: Odporúčam korpus s plnkou pripraviť deň pred podávaním a poliať ho polevou až na druhý deň. Bude vláčnejší a chute sa prepoja.