Foto: anicka77
tento skvelý receptík som objavila na jednej stránke a tak ma zaujál že som ho hned vyskúšala a pečiem ho dodnes čiže u nás Zobraziť celý popistento skvelý receptík som objavila na jednej stránke a tak ma zaujál že som ho hned vyskúšala a pečiem ho dodnes čiže u nás najobľubenejší chlebík...
Postup
-
1
3 hrnčeky hladkej muky-nemusí byť hladka muka ale može sa kombinovať napriklad špaldová,pšenična,ražna,grahamová....1 a 1/2 hrnčeka teplej vody,1/2 kocky droždia,1 lyžička soli a ľubovolne semienka ja som dala sezam,slnečnicu a tekvicové semienka,všetko spolu zmiešáme aby sa pekne spojilo a necháme pol hodinky kysnuť,zapneme ruru na 220 stupnov a dame nahriat nádobu v ktorej budeme piecť chlebík ja vždy pečiem v janskom skle aj s priklopom,ak je nadoba tepla potrieme ju celu maslom a mokrými rukami cesto preložíme do nádoby,upravíme si bochník a dáme aj s priklopom piecť na 220 stupnov 30 minut,potom priklop dáme dole a necháme ešte 15 minut piecť aby sa nám krásne upiekla kôrka,po upečení chlebík hned vybrať aby chladol bude vrch tvrdý ale za pár minut krásne zmäkne,netreba sa báť že ostane tvrdý-je výborny .
Uvidíme ako to dopadne.
Veľa úspechov prajem :-)
@monty469 ja som dala 1,5 hrnček chlebovej hladkej, 1 hrnček spaldovej hladkej a 0,5 hrnceka raznej, nahuduce zas niekde uberiem a dam 0,5 hrnceka celozrnnej a nejake semianka, soli som dala 2 KL a 1 PL masti, som zabudla vcera napisat
teraz mozno chytis obdobie - ja uz to mam v malicku :-) a zopar ich pokazis, ale domacemu chlebu sa maloco vyrovna , takze urcite budes skusat a piect a tesit sa ako aj my ostatni :-)
Ja som dala 2 hrnčeky hladkej a 1 hrnček celozrnnej múky.
Ďakujem za recept.
Ten je pekný, popraskaný, chrumkavý.....to je aj škoda zjesť. Ešte že si ho odfotila.