Hrnčekový chlebík

anicka77 - fotkaanicka77, 15. januára 2016
Hrnčekový chlebík
Foto: anicka77

tento skvelý receptík som objavila na jednej stránke a tak ma zaujál že som ho hned vyskúšala a pečiem ho dodnes čiže u nás Zobraziť celý popistento skvelý receptík som objavila na jednej stránke a tak ma zaujál že som ho hned vyskúšala a pečiem ho dodnes čiže u nás najobľubenejší chlebík...

Suroviny

3 hrnčeky
1 a 1/2  hrnčeka
1/2  kocky
1 lyžička
za hrsť




Postup

  1. 1

    3 hrnčeky hladkej muky-nemusí byť hladka muka ale može sa kombinovať napriklad špaldová,pšenična,ražna,grahamová....1 a 1/2 hrnčeka teplej vody,1/2 kocky droždia,1 lyžička soli a ľubovolne semienka ja som dala sezam,slnečnicu a tekvicové semienka,všetko spolu zmiešáme aby sa pekne spojilo a necháme pol hodinky kysnuť,zapneme ruru na 220 stupnov a dame nahriat nádobu v ktorej budeme piecť chlebík ja vždy pečiem v janskom skle aj s priklopom,ak je nadoba tepla potrieme ju celu maslom a mokrými rukami cesto preložíme do nádoby,upravíme si bochník a dáme aj s priklopom piecť na 220 stupnov 30 minut,potom priklop dáme dole a necháme ešte 15 minut piecť aby sa nám krásne upiekla kôrka,po upečení chlebík hned vybrať aby chladol bude vrch tvrdý ale za pár minut krásne zmäkne,netreba sa báť že ostane tvrdý-je výborny .

    Hrnčekový chlebík - obrázok 1

Diskusia k receptu

terinka55
Chlebík vyzerá výborne, chválim. Len si neviem predstaviť to manipulovanie (natieranie, tvarovanie) s teplou jenskou misou, pri 200•C musí byť riadne horúca?
anicka77
@terinka55 Ďakujem nič zložite masteničkou potriem janske sklo maslom a rukami vyklopim cesto a už len vrch upravim do tvaru chlebika čiže sa ani janskeho skla nedotknem takže nič nepáááli :)
maska10
CHlebik so semienkami sa mi velice paci.Pozastavila som sa pri tom kysnuti,nieje to malo?V inych receptoch je doba kysnutia dlhsia.Ale urcite vyskusam a zaroven budem mat odpoved na moju otazku.Kto neskusi nevie.Dakujem za recept
anicka77
@babkamt Ďakujem :) @hambalko35 základ dávam vždy jeden hrnček hladkej múky a zvyšok si obmieňam ale prevažne použivam špaldovú,grahamovú a ražnú múku.... :) @maska10 to kysnutie stáči vykysne dostatočne a pri pečení tak isto netrebá sa báť práve preto ho pečiem často lebo netreba čakať 12 hodin kým kysne a môžem si ho upiecť kedykoľvek rýchlo potrebujem :)
jack
Wau.Och domáci chlebík.Ešte som nerobila,bojím sa či sa to dobre prepečie.Ale možno nájdem odvahu a skúsim.♡
afataga
pekny ho mas, vsetky tri sa mi pacia, ale ja nemam rada, ked su semienka navrchu, lebo pri krajani polovica opada, lepsie je ich dat vsetky do cesta
maska10
Neuverite co sa mi stalo. Vsetko bolo v poriadku,kym som ho nedala piect.Nakysol tak ze mi zodvihlo vrchnak na janskej mise a cesto sa vytlacilo von po bokoch.Aspon sme mali chrumkave okrajky.CHlebik je trosku deformovany,ale chutovo stoji zato.
maska10
Skoda ze neviem pridavat foto zasmiali by ste sa aj vy.Ja som len pozorovatel a co sa mi paci to vyskusam.
1x radost
luss44
mne sa dnes podaril takto, chuťovo je výborný, múky som dala pšeničnú hladkú, špaldovú a ražnú + semienka, pečený vo vymastenej jenskej mise s vrchnákom. Dakujem za skvelý rcp, bude u nás často.


ela77
vyskúšam tiež určite, mám síce dobrý recept na domáci chlebík, aj sa vždy vydarí, ale už sa mi párkrát stalo, že som naň zabudla ako kysol a objavila som ho až večer.Je to recept, kedy ho po hodine treba premiesiť a znovu ho nechať kysnúť a opakuje sa to 3x. Na tvojom je práve to dobré, že s ním netreba toľko pracovať a je to rýchlejšie.
Uvidíme ako to dopadne.
havino
šikulka a domáce je domáce,všakže, všetky máš pekné a aj @luss sa super podaril a verím podľa múk, že aj chutil, ražná je v chlebe nezastupiteľná pre chuť chleba
mariadra
Vyzerá dobre. Fakt stačí iba tá polhodina kysnutia? Dávam 5*, ukladám do KK a vyskúšam.
marianne
teda, ale vypekate dnes, tento bude urcite v poradi, vdaka
julica
Pomer surovin je presne ako v chlebiku bez miesenia, len drozdia je ovela viac. Velmi odporucam vyskusat len stvrt kavovej lyzicky drozdia a chlebik nechat kysnut v chladnicke tak 15 hodin - je omnoho lahodnejsi a zdravsi, dlhsie vydrzi cerstvy. Vyskusajte
afataga
tak som sa dnes odhodlala aj ja, muky som dala chlebovu, spladovu aj raznu, ale piekla som podla rad od @havino a to takto? v jenskej mise na papieri zakryte na 230° 15 min. a potom odokryte na 200° 20 min., cesto mi urobila DP, je vyyyborny, semianka som nedala, nabuduce nejake dam:

zuzanka1367
Tak tomu sa hovorí varechová symbióza :) Idem sa tu poďakovať za recept a tu ďalší pekný, ešte teplý bochník, tak sa pripájam do radu chváliacich, je výborný, ja som semienka dala do chleba, lebo z povrchu mi padajú a múky som tiež miešala aj ražnú, aj špaldu :) No a tu je fešák...


monty469
Parádny chlebík.Ešte som žiadny nepiekla.Chcem sa spýtať,ked dám len hladkú múku ,nebude to ako koláč?
smejkad
Ahoj @monty469 ,môžeš použiť iba hladkú múku, ta je koláčova - extra špeciál 00 a vtedy to bude skôr koláč, alebo chlebovu-T650, vtedy bude chuť chlebova. A keď pridáš trošku zitnej, bude chlebík tip top. Ale rovnako môžeš pridať aj iné druhy po troške, hladkú nájdeš spaldovu, ovsenu, pohankovu a neviem akú ešte, záleží iba na tebe, čo ti chutí :-)
Veľa úspechov prajem :-)
zuzanka1367
Chlebová by mala byť v prevahe tak 2/3 a zvyšok skús nejaké domiešať, alebo skús dať na začiatok len chlebovú a potom experimentovať :) Ja tiež skúšam, raz úspešne druhý raz menej :)
afataga
@zuzanka ja by som povedala, ze priam varechova telepatia :-), mas ho krasny, si ho pred pecenim narezala? Ako vies, ze este teply? No trochu este bol, asi to vidno na reze, ale uz som nevedela vydrzat :-)
@monty469 ja som dala 1,5 hrnček chlebovej hladkej, 1 hrnček spaldovej hladkej a 0,5 hrnceka raznej, nahuduce zas niekde uberiem a dam 0,5 hrnceka celozrnnej a nejake semianka, soli som dala 2 KL a 1 PL masti, som zabudla vcera napisat
monty469
No, chlebík som upiekla a je FANTASTICKÝ ! Použila som 2 hrnčeky chlebovej hladkej múky a 1 hrnček ovsenej (ovsené vločky som rozmixovala na múku), do vnútra som pridala ľanové a slnečnicové semiačka, to isté na vrch plus sezamové. Pol chlebíka je fuč, a to ešte ani nevychladol, proste paráda :) Od dnes ho pečiem pravidelne, P. S. piekla som ho v obyčajnom hrnci :P



smejkad
super parada @monty469 :-)))
teraz mozno chytis obdobie - ja uz to mam v malicku :-) a zopar ich pokazis, ale domacemu chlebu sa maloco vyrovna , takze urcite budes skusat a piect a tesit sa ako aj my ostatni :-)
jack
Paaráda.skúsim to aj ja monty 469.
kucharka
Chlebík výborný a nato, ako to je s chlebami, aj celkom rýchlo urobený...:-))
Ja som dala 2 hrnčeky hladkej a 1 hrnček celozrnnej múky.
Ďakujem za recept.


bubaya
@Kucharka (7.7.2018 17:02)

Ten je pekný, popraskaný, chrumkavý.....to je aj škoda zjesť. Ešte že si ho odfotila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia