Foto: toria
túto polievku som si vymyslela, možno je niekde podobná, ale verte je výborná :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme celú konzervu fazule v paradajkovej omáčke (mala som s Lidlu), cibuľu v celku, bobkový list, nové korenie celé a pridala som dve plechovky vody. Dala som variť. Medzi tým ako začala fazuľka vrieť som si ošúpala zemiaky a mladú žltú tekvicu, ktorú som zbavila jadrovníkov. Oboje som pokrájala na malé kúsky. Keď fazuľa začala vrieť vložila som zemiaky a tekvicu do hrnca a pridala som zeleninový bujón a trochu soli. Doliala som vody do hrnca toľko, koľko som potrebovala polievky :-) .
- 2
Potom som umyla stonkový zeler jeden úplne stačil, prerezala som ho na 4 väčšie kúsky a vložila do hrnca. Keď boli zemiaky polomäké pridala som cesnak a vrtuľky. Dovarila som zemiaky do mäkka polievku vypla a pridala na vrch len trošku mletého korenia, skôr pre vôňu čerstvého korenia.
- 3
Dobrú chuť prajem :-D verím, že Vám bude chutiť tak ako nám :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale... a to neberte, prosim, ako rypanie - ten bujon, ten bujon... ved ten prebije vsetky ostatne chute v (kazdom) jedle. Ten by som urcite nedaval.
Kedysi som tiez take pouzival, vela som solil, mastil....
Potom som s tym prestal a kazdemu vravim, ze po tyzdni prestane mat chut na taketo doplnky (bujony, maggi, vegety...) a zacne citit "naozajsku" :-) chut pouziteho materialu. Dnes citim (napr. na navsteve u rodicov), ked niekto prida aj za minilizicku takehoto niecoho do jedla.
Nehovoriac o restauracnom vareni - tam mi to vzdy pripomenie casy u.h.o (univerzalnej hnedej omacky - na ZVS) - vsetko chuti rovnako. A zle.
Tak ci tak (ale bez bujonu :-)) tuto Vasu polievku najblizsie vyskusam. Teda s tou tekvicou a zelerom lebo okrem toho robim skoro navlas rovnaku.