Recept od Mareka Mráza, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse výhercovia júlového kola našej súťaže Varíme s Varechou.
10
porcií
porcií
Suroviny
500 g |
|
20 g |
|
200 g |
|
1 ks (sušená ancho) |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 zväzok |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 dcl |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Fazuľu uvaríme s bobkovým listom.
-
2
Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak, rímsku rascu a koriander. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, chilli a kakaové bôby. Následne pridáme sladkú papriku, pretlak a ešte porestujeme.
- 3
Podlejeme vývarom, pridáme varenú fazuľu a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou a citrónom.
Zeleninový vývar: - 3
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Kakao je v polievke v podobe kakaovych bobov - bod 2 prac. postupu.
Obrazok k bodu 3: V hrnci sa vari vyvar, ktory sa potom scedi a prida do polievky. K ostatnym pripomienkam napisala @Mijaita.
Polievka mala jednu chybu, fazuľa nebola asi vopred namočená, alebo bola stará a zostala veľmi tvrdá, to na obrázku nevidno ;)
Bola to veľká škoda, lebo chuť samotnej polievky bola výborná. Redakcia asi nemala dostatok fotiek, v jednom hrnci je len samotná fazuľa, ktorá sa varila s bobkovým listom a v druhom hrnci je zeleninový vývar, ktorý sa precedelil.
Polievka sa oplatí vyskúšať, u mňa má 5*