Fašírky z ovsených vločiek s cestovinami

Autor receptu: sissi29

Fašírky z ovsených vločiek som prvýkrat robila asi ako 13 ročné možno 14 ročné dievča. To veru bolo dávno. ;-) No a tak sa mi zapáčili že ich teraz robím pravidelne.

35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky zalejeme 2 dcl uvarenej vody a necháme 30 minút odstáť.
  2. Potom pridáme postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať, celé vajce, mleté čierne korenie, soľ, vegetu, majorán, prelisovaný cesnak a zmiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku, aby bola masa hustejšia.
  3. Vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji z oboch strán. Môžeme podávať so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou prípadne s cestovinami tak ako ja. ;-)