Fašírková variácia na tanieri plnom farieb (fotorecept)
Autor receptu: lyali
K fašírkam pečeným na plechu som sa inšpirovala receptom z
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5025&user=22115, ktoré naozaj doporučujem.
Podľa svojej chute som časť fašíriek dopiekla so žltými broskyňami a syrom v bielej
syrovej omáčke a ako prílohu som uvarila zelené rezance, uprostred ktorých je oranžové
pyré zo sladkého zemiaka a mrkvy. No pravdupovediac uľahčila som si to - mäso som si
dala zomlieť v mäsiarstve, použila som polotovar omáčky 4druhov syrov a rezance sú
tiež kúpené.
4 a viac porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Na fašírky v mise dôkladne zmiešame mleté bravčové pliecko, rožok namočený v mlieku, vajce, pretlačený cesnak, sladkú mletú paprika, čierne mleté korenie, soľ, sójovú omáčku.
- Podľa potreby zahustíme strúhankou tak, aby sa nám dobre formovali fašírky.
- Fašírky zvyknem pri vyformovaní ešte obaliť do strúhanky.
- Plech vymastíme olejom, poukladáme naň fašírky a podlejeme vývarom.
- Prikryjeme alobalom (lesklou stranou dolu) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30min. Potom odokryjeme a
- buď necháme dopiecť 15min ako klasickú fašírku (z 8fašírok som takto klasicky ponechala 4) alebo
- odobrala som si 4fašírky (z 8) do užšej vyššej formy, poukladala na ne polovičky broskýň,
- z omáčkového polotovaru "4 druhy syrov", šľahačkovej smotany a
- bazalky (dala som sušenú) a pažítky urobíme omáčku, ktorou fašírky zalejeme a necháme zapekať (zapekala som odokryté 15).
- A nakoniec som dala navrch plátky tvrdého syra a nechala ešte chvíľočku v rúre "roztopiť".
- Podávala som s pyré zo sladkého zemiaka a mrkvy (očistený sladký zemiak a mrkvu som nakrájala a dala variť so soľou, uvarené som scedila, pridala kúsok masla a rozpučila na pyré), ktoré som naaranžovala pomocou srdiečkovej formičky a srdiečko som obkolesila zelenými rezancami (nazeleno boli zafarbené špenátom). Dobrú chuť :-)