Fašírková variácia na tanieri plnom farieb (fotorecept)

Autor receptu: lyali

K fašírkam pečeným na plechu som sa inšpirovala receptom z http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5025&user=22115, ktoré naozaj doporučujem. Podľa svojej chute som časť fašíriek dopiekla so žltými broskyňami a syrom v bielej syrovej omáčke a ako prílohu som uvarila zelené rezance, uprostred ktorých je oranžové pyré zo sladkého zemiaka a mrkvy. No pravdupovediac uľahčila som si to - mäso som si dala zomlieť v mäsiarstve, použila som polotovar omáčky 4druhov syrov a rezance sú tiež kúpené.

4 a viac
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na fašírky v mise dôkladne zmiešame mleté bravčové pliecko, rožok namočený v mlieku, vajce, pretlačený cesnak, sladkú mletú paprika, čierne mleté korenie, soľ, sójovú omáčku.
  2. Podľa potreby zahustíme strúhankou tak, aby sa nám dobre formovali fašírky.
  3. Fašírky zvyknem pri vyformovaní ešte obaliť do strúhanky.
  4. Plech vymastíme olejom, poukladáme naň fašírky a podlejeme vývarom.
  5. Prikryjeme alobalom (lesklou stranou dolu) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30min. Potom odokryjeme a
  6. buď necháme dopiecť 15min ako klasickú fašírku (z 8fašírok som takto klasicky ponechala 4) alebo
  7. odobrala som si 4fašírky (z 8) do užšej vyššej formy, poukladala na ne polovičky broskýň,
  8. z omáčkového polotovaru "4 druhy syrov", šľahačkovej smotany a
  9. bazalky (dala som sušenú) a pažítky urobíme omáčku, ktorou fašírky zalejeme a necháme zapekať (zapekala som odokryté 15).
  10. A nakoniec som dala navrch plátky tvrdého syra a nechala ešte chvíľočku v rúre "roztopiť".
  11. Podávala som s pyré zo sladkého zemiaka a mrkvy (očistený sladký zemiak a mrkvu som nakrájala a dala variť so soľou, uvarené som scedila, pridala kúsok masla a rozpučila na pyré), ktoré som naaranžovala pomocou srdiečkovej formičky a srdiečko som obkolesila zelenými rezancami (nazeleno boli zafarbené špenátom). Dobrú chuť :-)