Fašírka s medvedím cesnakom pečená vcelku fotorecept
Foto: izabella929
Teraz nastal môj čas, že si môžem do sýtosti vychutnať fašírku s cesnakom. Hlávkový cesnak mi robí problémy, ale s medvedím cesnakom si ju Zobraziť celý popisTeraz nastal môj čas, že si môžem do sýtosti vychutnať fašírku s cesnakom. Hlávkový cesnak mi robí problémy, ale s medvedím cesnakom si ju môžem vychutnávať.
porcií
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
400 g |
|
3 listy |
|
2 ks starší |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
1/2 PL (na vymazanie formy) |
|
1 PL (na vysypanie formy) |
|
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla, osušila a nakrájala na kocky.
-
2
Pomlela na elektrickom mlynčeku.
-
3
Medvedí cesnak som umyla,
-
4
...nakrájala.
-
5
K mletému mäsu som pridala soľ, korenie, rascu, vyžmýkané rožky, medvedí cesnak.
-
6
Napokon som pridala vajíčka a všetko zmiešala.
-
7
Formu na srnčí chrbát som vymastila a vysypala strúhankou.
-
8
Do formy som vložila mleté mäso.
-
9
Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, vložila som formu a 10 minút som ju piekla, potom som znížila teplotu na 180 °C a piekla ešte 30 minút. Upečenú fašírku som vybrala z rúry a nechala trocha vychladnúť.
-
10
Fašírku som vyklopila na dosku a nechala vychladnúť.
-
11
Nakrájala na plátky...
-
12
...a podávala s varenými zemiakmi a mrkvovým šalátom. Zdobila som jedlými kvetmi sirôtky. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu