Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. decembra 2016

Dnešný sviatočný predvianočný obed som trošku spestrila s kuracími stehnami na sušených dubákoch na smotane a príloha mrkvové nokerle.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL domáca
1 ks
 podľa chuti
 štipka
na špic noža
250 ml 33 %
1 PL
hrsť
1 PL
Na mrkvové nokerle:
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si kuracie stehná z farmy, ktoré som umyla.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aby sa mi ľahšie s nimi manipulovalo, prekrojila som ich na polovicu a aj preto, lebo sú dosť veľké.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala polovicu masti a opiekla som ich zo všetkých strán.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si základ. Na rajnicu som dala zbytok masti, nakrájala som do nej cibuľu, opiekla a pridala som červenú mletú papriku. Všetko som podliala troškou vody a nechala som tento základ povariť 15 min.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do tohto základu som vložila stehná, pridala som horčicu.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie stehná som osolila, okorenila, pridala štipku rasce a potom som podliala troškou vody.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa mäso dusilo, pripravila som si sušené dubáky. Namočila som ich do teplej vody.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K uvarenému mäsu som pridala dubáky i s vodou a nechala povariť.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V smotane som rozmiešala hrubú múku a pridala som k mäsu. Nechala som chvíľu prejsť varom a dochutila som hotové jedlo.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravila som si cesto na mrkvové nokerle. Ešte som ich takto nerobila takže som netušila koľko mrkvy to bude vyžadovať. Doporučujem pridať iba jednu celú mrkvu nastrúhanú na menších dierkach. Pridala som celé vajce a spolu s vodou som urobila cesto.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Sádzala som ich cez dierkavú misu do vriacej vody.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Uvarené nokerle som zcedila, poliala troškou oleja aby sa nezlepili. Sú omnoho chutnejšie, než obyčajné.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A už stačí iba naložiť na taniere. Prajem vám dobrú chuť.

    Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dá sa to variť aj z obyčajných hypermarketových kuracích stehien alebo len farmárskych? Keď čítam vaše recepty, neustále v nich zdôrazňujete, domáca masť, domáce toto, domáce hento. Nechcem dehonestovať vaše recepty, naopak, ukladám si ich do KK, ale tým neustálym zdôrazňovaním mimohypermarketových produktov mi pripadáte ako bývalá hviezda tejto stránky pani Pusta. Dúfam, že aj tie dubáky boli domáce.
@Izabella929 (18.12.2016 18:30)

Prepáč, ak nazbieraš dubáky v lese, tak nie sú domáce. Iba ak by si ich nazbierala na svojej záhrade, alebo v skleníku, či v pivnici a ak si ich zasadila, či cieľavedome vypestovala. Inak sú to len lesné hríby ( huby).
@Ziegelfed 1968 má pravdu, mne s tým tiež dosť leziete na nervy. Ako by ste chceli vyvolať u tých čo nemajú možnosť zohnať farmárske výrobky pocit menejcennosti. Proste napíš kuracie stehná. A každý použije také, aké má.
Apropo, už som sa u našich akože “farmárov ” pár krát sekol. Tlačenka bola ráno nejedlá, zelená, ráno kúpený kohút bol popoludní mazlavý a páchol a jeden druh cestoviny bol z dvoch druhov cesta. Takže polovica uvarená a druhá tvrdá a tiež jedna tenšia a druhá hrubšia. A to nespomínam tie kyslé ksichty predavačov... Aj za komunizmu sa vedeli tváriť lepšie.!
@Izabella929 (18.12.2016 20:26)

Dnes o 18.30 hod. si napísala: “ aj dubáky sú domáce keď si ich sama nazbieram v lese...”
Ja som tiež nikde nenapísal že si v recepte uviedla že máš domáce dubáky. A to, že si predtým žila na dedine a poznáš rozdiel,má ako ovplyvniť potencionálnych kuchárov tvojho receptu? To ich má odradiť od zrealizovania? Lebo nemajú dedinské produkty? Veď ideš sama proti sebe. “Uvarte si to, no iba ak máte všetko domáce... ”