Foto: martinis
Farebný šalát s čiernymi olivami, fetou, zelenou fazuľkou a cherry paradajkami, zaliaty cesnakovou zálievkou.
porcia
príprava
Postup
-
1
Tento šalát mám veľmi rád, keďže obsahuje zaujímavé kontrasty - farebné, aj chuťové. Čierne olivy - biela feta, zelená fazuľka - červené paradajky, to je dobrá kombinácia. A ak to všetko budete podávať preliate cesnakovou zálievkou a s grahamovou bagetou, mal by to byť úspech :-)
- 2
Základom je pekná hlávka ľadového šalátu. Odoberajte z neho postupne listy, až vám ostane polovica. Tieto listy nadrobno natrháme. Fetu nakrájajte na kocky, podľa toho, ako ich máte radi - buď väčšie, menšie, alebo ju jednoducho rozdrobte.
- 3
Paradajky umyjeme a pokrájame na polovice, spolu s celými čiernymi olivami dáme k fete a natrhanému šalátu.
- 4
Zálievku pripravíme vymiešaním dvoch lyžíc olivového oleja, lyžice octu, 2 alebo 3 pretlačených strúčikov cesnaku a dochutíme soľou a korením. Na túto zálievku sa veľmi dobre hodí aj ochutený, cesnakový olivový olej. Viem, že ho vyrába Borges a minule som ho videl v Bille, keďže v zálievkach a dressingoch mám cesnak rád, tak možno by nebolo na škodu si ho zadovážiť :)
- 5
Zeleninu so syrom zmiešame, zalejeme zálievkou a môžme podávať. Ako som spomenul v úvode, grahamová bageta nie je vôbec zlá, no použite samozrejme akékoľvek pečivo, ktoré máte radi. Týmto šalátom potešíte nielen ústa, ale aj oči :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@izabella929 : v lete bude ešte lepší, z čerstvej fazuľky, mňam :P :)
@leomax : ty si ale fanúšik ! :) pri každom recepte viem, že sa môžem tešiť na tvoj pochvalný komentár, je skvelé, že máme radi rovnaké jedlá a ty ich všetky skúšaš, naozaj klobúk dolu :O)
@nonna : samozrejme, olej pokojne vynechaj, ja zvyknem do každého šalátu pridať zopár kvapiek aj kvôli chuti, no de gustibus non est disputandum ;) dobrú chuť ! :)