Färg šalát

Autor receptu: martinis

Farebný šalát s čiernymi olivami, fetou, zelenou fazuľkou a cherry paradajkami, zaliaty cesnakovou zálievkou.

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Tento šalát mám veľmi rád, keďže obsahuje zaujímavé kontrasty - farebné, aj chuťové. Čierne olivy - biela feta, zelená fazuľka - červené paradajky, to je dobrá kombinácia. A ak to všetko budete podávať preliate cesnakovou zálievkou a s grahamovou bagetou, mal by to byť úspech :-)
  2. Základom je pekná hlávka ľadového šalátu. Odoberajte z neho postupne listy, až vám ostane polovica. Tieto listy nadrobno natrháme. Fetu nakrájajte na kocky, podľa toho, ako ich máte radi - buď väčšie, menšie, alebo ju jednoducho rozdrobte.
  3. Paradajky umyjeme a pokrájame na polovice, spolu s celými čiernymi olivami dáme k fete a natrhanému šalátu.
  4. Zálievku pripravíme vymiešaním dvoch lyžíc olivového oleja, lyžice octu, 2 alebo 3 pretlačených strúčikov cesnaku a dochutíme soľou a korením. Na túto zálievku sa veľmi dobre hodí aj ochutený, cesnakový olivový olej. Viem, že ho vyrába Borges a minule som ho videl v Bille, keďže v zálievkach a dressingoch mám cesnak rád, tak možno by nebolo na škodu si ho zadovážiť :)
  5. Zeleninu so syrom zmiešame, zalejeme zálievkou a môžme podávať. Ako som spomenul v úvode, grahamová bageta nie je vôbec zlá, no použite samozrejme akékoľvek pečivo, ktoré máte radi. Týmto šalátom potešíte nielen ústa, ale aj oči :-)