Oprážané bedle
Farebné bedle (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá vykúzliť aj oku lahodiace jedlo.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Klobúky bedlí opatrne potrieme zo strany lupeňov prelisovaným cesnakom a posypeme rascou.
- Olej rozpálime a vložíme doň bedle lupeňmi nahor. Pražíme na strednom plameni asi 3 minúty.
- Potom na lupene metličkou nanesieme rozšľahané vajíčko so štipkou soli a ešte 2 minúty pražíme.
- Potom lopatkou šikovne klobúky otočíme a pražíme ešte asi 4 minúty.
- Klobúky dáme na tanier a potrieme každý klobúk lyžicou tatarky.
- Do stredu dáme lyžičku kečupu a na kečup po lyžičke horčice.
- Ihneď podávame s hriankami.