Oprážané bedle

Farebné bedle (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá vykúzliť aj oku lahodiace jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Klobúky bedlí opatrne potrieme zo strany lupeňov prelisovaným cesnakom a posypeme rascou.
  2. Olej rozpálime a vložíme doň bedle lupeňmi nahor. Pražíme na strednom plameni asi 3 minúty.
  3. Potom na lupene metličkou nanesieme rozšľahané vajíčko so štipkou soli a ešte 2 minúty pražíme.
  4. Potom lopatkou šikovne klobúky otočíme a pražíme ešte asi 4 minúty.
  5. Klobúky dáme na tanier a potrieme každý klobúk lyžicou tatarky.
  6. Do stredu dáme lyžičku kečupu a na kečup po lyžičke horčice.
  7. Ihneď podávame s hriankami.