Ovocný zákusok
Fantázia rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný zákusok
20 porcií |
60 minút príprava |
13 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
- Múku, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a v malých dávkach preosiala do cesta a opatrne v miešala.
- Trúbu som nechala vyhriať na 180 °C. Plech som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 13 min.
- Ešte za horúca som z korpusu odstránila kožu.
- Pripravila som si jahodový krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a v malých dávkach som pridávala vychladnutý puding. Napokon som pridala vanilkovú arómu.
- Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
- Korpus som uložila na podnos a natrela som ho 2 lyžicami horúceho lekváru.
- Pripravila som si marhuľový krém. Marhuľový kompót aj so šťavou som vyliala do rajnice a pridala som Zlatý klas a zmiešala. Počas miešania sa krém úplne zahustil. Vyliala som ho na lekvár a rýchlo rozotrela, lebo krém hustne.
- Pripravila som si sirup na máčanie piškót. Sirup a vodu som zmiešala a piškóty namáčala.
- Namočené piškóty som ukladala na marhuľový krém.
- Na piškóty som natrela jahodový krém.
- Pripravila som šľahačku a polovicu som natrela na jahodový krém. Druhú polovicu som uložila spolu s koláčom do chladničky na noc.
- Druhý deň som ku odloženej šľahačke pridala 2 lyžice marhuľového džemu pomiešala a vložila do cukrárskeho vrecka a na koláč som urobila mriežku. Znova som ho uložila do chladničky.
- Krájala som ho horúcim nožom. Treba dávať pozor pri krájaní, nôž treba po každom ťahu utierať kuchynským papierom. Prajem vám dobrú chuť.