Ovocný zákusok

Fantázia rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok

20
porcií
60 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a v malých dávkach preosiala do cesta a opatrne v miešala.
  3. Trúbu som nechala vyhriať na 180 °C. Plech som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 13 min.
  4. Ešte za horúca som z korpusu odstránila kožu.
  5. Pripravila som si jahodový krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a v malých dávkach som pridávala vychladnutý puding. Napokon som pridala vanilkovú arómu.
  6. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
  7. Korpus som uložila na podnos a natrela som ho 2 lyžicami horúceho lekváru.
  8. Pripravila som si marhuľový krém. Marhuľový kompót aj so šťavou som vyliala do rajnice a pridala som Zlatý klas a zmiešala. Počas miešania sa krém úplne zahustil. Vyliala som ho na lekvár a rýchlo rozotrela, lebo krém hustne.
  9. Pripravila som si sirup na máčanie piškót. Sirup a vodu som zmiešala a piškóty namáčala.
  10. Namočené piškóty som ukladala na marhuľový krém.
  11. Na piškóty som natrela jahodový krém.
  12. Pripravila som šľahačku a polovicu som natrela na jahodový krém. Druhú polovicu som uložila spolu s koláčom do chladničky na noc.
  13. Druhý deň som ku odloženej šľahačke pridala 2 lyžice marhuľového džemu pomiešala a vložila do cukrárskeho vrecka a na koláč som urobila mriežku. Znova som ho uložila do chladničky.
  14. Krájala som ho horúcim nožom. Treba dávať pozor pri krájaní, nôž treba po každom ťahu utierať kuchynským papierom. Prajem vám dobrú chuť.