Dusené bravčové mäso

Fantastické bravčové stehno v horčicovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne a naklepeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou taktiež z oboch strán.
  2. Rezne obalíme v múke a z oboch strán osmažíme na oleji. Opražené mäso vyberieme na tanier. Odporúčam použiť hlbšiu panvicu, keďže potom všetky plátky mäsa do nej vrátime a budeme ešte dusiť.
  3. Vo výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme ešte chvíľku spolu.
  4. Podlejeme vodou a dusíme. Pridáme mletú červenú papriku, múku, vegetu a horčicu. Premiešame a varíme asi 5 minút.
  5. Následne mäso vrátime do panvice, prikryjeme a necháme dusiť na miernejšom ohni kým mäso nezmäkne. Podávame so zemiakovým pyré.