Fánky tvarohové - veľmi dobré

Autor receptu: enge149

toto je starý recept,ale vyskúšaný je to také fašiangové jedlo,ale ako múčnik sa dá pripraviť kedykoľvek,fánky sú veľmi dobré aj zdravšie,ako iné,lebo je tam tvaroh a vďaka nemu keď sa vyprážajú nepijú olej ani masť,nie sú veľmi sladké

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. z uvedených potravín vypracujeme hustejšie cesto
  2. necháme postáť asi 2 hodiny v chlade
  3. na doske vyvaľkáme cesto asi na hrúbku 1/2 cm,ozdobným radielkom vykrajujeme fánky,pretočíme jeden koniec,aby boli fánky ozdobné/do tvaru trojuholníka/,
  4. vyprážame na oleji alebo masti a ešte teplé obaľujeme v zmesi prášk.a van.cukru