Falošný cheesecake s ovocím

archaa - fotkaarchaa, 3. júna 2019 19:37
Ďalšie recepty »
Falošný cheesecake s ovocímFoto: archaa

Falošný preto, lebo miesto tvarohu použijeme jednoducho jogurt. Koláčik je ľahunký a osviežujúci. Použiť môžno ľubovoľné ovocie, či už kompótové alebo čerstvé. Ja som použila ananásový kompót (odkvapkané ovocie), ktorý som potrebovala spracovať. Koláč môžete piecť aj na plechu. Ja som piekla v odopínacej tortovej forme.

8-10
porcií
30 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
100 g
5 ks
450 g
2 ČL
Plnka:
1 l
200 g
2 ks
5 ks
Okrem toho:
400 g (zavárané/čerstvé)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 180 St. Všetky ingrediencie na cesto si dobre vymiesime a cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky, kým príde na rad.

  2. 2

    Plech (35 x 24cm) alebo tortovú odopínaciu formu vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom.

  3. 3

    Prvú polovicu cesta jemne vyváľame na potrebnú dĺžku, či kruh, preložíme do formy a obložíme ním aj boky formy, ktorú sme si zvolili, klasicky ako pre pečení cheesecaku. Vložíme do vyhriatej rúry a predečieme. Asi 15min. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Medzitým si pripravíme ovocie. Kompótové necháme odkvapkať.

  5. 5

    Na plnku si metličkou vyšľaháme jogurt s cukrom, postupne zašľahávame pudingový prášok. Bielky vyšľaháme extra a zapracujeme do jogurtovej masy.

  6. 6

    Plnku navrstvíme na predpečené cesto a zarovnáme. (Cesto musí byť vychladnuté alebo len trochu vlažné.) Obložíme pripraveným ovocím.

  7. 7

    Druhú polovicu cesta vyberieme z mrazničky a nastrúhame ho pomocou strúhadla na vrch. A šup s tým do rúry.

  8. 8

    Pečieme asi hodinu pri 180 stupňoch. Po upečení ho v rúre pri pootvorených dvierkach necháme vychladnúť a potom ho dáme do chladničky dobre vychladiť.

  9. 9

    Výborný!

    Falošný cheesecake s ovocím - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist