Cheesecake

Falošný cheesecake s ovocím

Autor receptu: archaa

Falošný preto, lebo miesto tvarohu použijeme jednoducho jogurt. Koláčik je ľahunký a osviežujúci. Použiť môžno ľubovoľné ovocie, či už kompótové alebo čerstvé. Ja som použila ananásový kompót (odkvapkané ovocie), ktorý som potrebovala spracovať. Koláč môžete piecť aj na plechu. Ja som piekla v odopínacej tortovej forme.

8-10
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 St. Všetky ingrediencie na cesto si dobre vymiesime a cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky, kým príde na rad.
  2. Plech (35 x 24cm) alebo tortovú odopínaciu formu vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom.
  3. Prvú polovicu cesta jemne vyváľame na potrebnú dĺžku, či kruh, preložíme do formy a obložíme ním aj boky formy, ktorú sme si zvolili, klasicky ako pre pečení cheesecaku. Vložíme do vyhriatej rúry a predečieme. Asi 15min. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým si pripravíme ovocie. Kompótové necháme odkvapkať.
  5. Na plnku si metličkou vyšľaháme jogurt s cukrom, postupne zašľahávame pudingový prášok. Bielky vyšľaháme extra a zapracujeme do jogurtovej masy.
  6. Plnku navrstvíme na predpečené cesto a zarovnáme. (Cesto musí byť vychladnuté alebo len trochu vlažné.) Obložíme pripraveným ovocím.
  7. Druhú polovicu cesta vyberieme z mrazničky a nastrúhame ho pomocou strúhadla na vrch. A šup s tým do rúry.
  8. Pečieme asi hodinu pri 180 stupňoch. Po upečení ho v rúre pri pootvorených dvierkach necháme vychladnúť a potom ho dáme do chladničky dobre vychladiť.
  9. Výborný!