Falošná karfiolová treska
Autor receptu: danda3
Recept som mala už dávno vystrihnutý zo Života, ale až teraz došlo na jeho realizáciu, pretože mi ostal jeden karfiol a robiť opäť smažený sa mi vôbec nechcelo, tak som si spomenula na takúto úpravu, je super, že za studena, takže do horúčav ako stvorený.
Postup
- Karfiol rozoberiem na ružičky a dáme variť do osolenej vody, nesmie byť rozvarený, radšej chrumkavý.
- Potom ho nastrúhame na hrubo.
- Na jemno nastrúhame mrkvu...
- ...uhorky a nakoniec...
- ..vajcia, tie tiež nahrubo. Ja som úplne zabudla na cibuľu, takže aj tú si pekne najemno nakrájame a pridáme do "tresky!.
- Pripravíme si zálievku - zmiešame smotanu, jogurt, horčicu, umeocot alebo šťavu z citróna, podľa potreby pridáme šťavu z uhoriek. Množstvo jogurtu a smotany si prispôsobte podľa chuti a veľkosti karfiolu.
- A pridáme do zeleninovej zmesi. Podľa chuti dáme soľ, korenie, trošku olivového oleja, premiešame.
- Naplníme do vhodných nádob a dáme chladiť. Podávame s pečivom alebo chlebíkom.
Dobrú chuť! ♥