Falošná karfiolová treska

Autor receptu: danda3

Recept som mala už dávno vystrihnutý zo Života, ale až teraz došlo na jeho realizáciu, pretože mi ostal jeden karfiol a robiť opäť smažený sa mi vôbec nechcelo, tak som si spomenula na takúto úpravu, je super, že za studena, takže do horúčav ako stvorený.

40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol rozoberiem na ružičky a dáme variť do osolenej vody, nesmie byť rozvarený, radšej chrumkavý.
  2. Potom ho nastrúhame na hrubo.
  3. Na jemno nastrúhame mrkvu...
  4. ...uhorky a nakoniec...
  5. ..vajcia, tie tiež nahrubo. Ja som úplne zabudla na cibuľu, takže aj tú si pekne najemno nakrájame a pridáme do "tresky!.
  6. Pripravíme si zálievku - zmiešame smotanu, jogurt, horčicu, umeocot alebo šťavu z citróna, podľa potreby pridáme šťavu z uhoriek. Množstvo jogurtu a smotany si prispôsobte podľa chuti a veľkosti karfiolu.
  7. A pridáme do zeleninovej zmesi. Podľa chuti dáme soľ, korenie, trošku olivového oleja, premiešame.
  8. Naplníme do vhodných nádob a dáme chladiť. Podávame s pečivom alebo chlebíkom. Dobrú chuť! ♥