Falošná kačacia pečienka fotorecept

mesiar50 - fotkaMesiar50, 12. novembra 2014 15:07
Ďalšie recepty »
Falošná kačacia pečienka (fotorecept)Foto: mesiar50

Nápad ako uvariť pečeňovú paštétu v sáčku nie je môj,ale je to rozhodne jednoduchšie ako ostatné tepelné úpravy takéhoto výrobku.

Suroviny

Hlavné suroviny:
250 g
200 g
Pomocné suroviny:
200 ml
2 ks
1 ks (namočený vo vode)
100 g
 (v mojom prípade zmrazené)
1 PL
Koreniny:
2 X medzi prsti
2 x medzi prsty
1 x medzi prsty
1 väčšia ČL
Suroviny na slivkovú omáčku:
4 ks
1 PL
100 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Zdravíčko.Tak začneme s tým,že umyté,odblanené a žlčovodov zbavené pečienky posekáme na jemné dielo.Ja mám k dispozícii iba takúto malú hračku a preto najprv posekám pečienku a potom mäso.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájané kuracie mäso vložíme do sekacieho prístroja. Posypeme ho koreninami, soľou a pridáme aj vyždímané rožky a studenú vodu.Zmes mäsa a korenín je potrebné rozsekať na celkom jemno.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posekané mäso a pečienku premiestnime do vyššej nádoby a k dielu primiešame roztopenú a vychladnutú kačaciu masť,keď nemáte kačaciu môžete použiť aj husaciu,alebo bravčovú. Ďalej ešte musíme primiešať aj smotanu.Dielo znovu krátko premiešame šľahačom.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešanú zmes som odvážil a rozdelil na dve rovnaké časti.Potom som dielo vložil resp.nalial do dvoch mikroténových sáčkov.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečeňovú paštétu som varil na miernom ohni 2 hodiny.Voda v žiadnom prípade nesmie veľmi vrieť, lebo sa nám dielo v sáčku roztrhne.Predstavte si to tak,že si varíme huspeninu kde nám voda,len sem tam zabuble.Sáčky budú plávať skoro na hladine vody a preto je ich potrebné otočiť raz na jednu stranu a potom po uplynutí cca 20 minút zas na druhú stranu.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po dvoch hodinách obárania som výrobok šokovo schladili v studenej vode.Ja som ich tam nechal plávať asi dobrú pol hodinu.Potom sáčok opatrne rozrežeme a ,,pečienku" uložíme na miesto kde ju chceme porcovať.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Slivkovú omáčku som si pripravil nasledovne : Vo vrelej vode som rozpustil slivkový lekvár a omáčku som dochutil s tromi štipkami mletej škorice.Keď bola zmes zredukovaná tak som k nej pridal slivky.Slivky som povaril už,len minimálne asi 2-3 minúty.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a keďže som dnes nestihol nič upiecť tak som si spravil bleskový sladký obed. Boli to halušky s makom,slivkovým lekvárom a slivkovou omáčkou. Dobrú chuť vám želám.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist