Foto: mesiar50
Nápad ako uvariť pečeňovú paštétu v sáčku nie je môj,ale je to rozhodne jednoduchšie ako ostatné tepelné úpravy takéhoto výrobku.
Suroviny
Hlavné suroviny: | |
250 g |
|
200 g |
|
Pomocné suroviny: | |
200 ml |
|
2 ks |
|
1 ks (namočený vo vode) |
|
100 g |
|
(v mojom prípade zmrazené) |
|
1 PL |
|
Koreniny: | |
2 X medzi prsti |
|
2 x medzi prsty |
|
1 x medzi prsty |
|
1 väčšia ČL |
|
Suroviny na slivkovú omáčku: | |
4 ks |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Zdravíčko.Tak začneme s tým,že umyté,odblanené a žlčovodov zbavené pečienky posekáme na jemné dielo.Ja mám k dispozícii iba takúto malú hračku a preto najprv posekám pečienku a potom mäso.
-
2
Pokrájané kuracie mäso vložíme do sekacieho prístroja. Posypeme ho koreninami, soľou a pridáme aj vyždímané rožky a studenú vodu.Zmes mäsa a korenín je potrebné rozsekať na celkom jemno.
-
3
Posekané mäso a pečienku premiestnime do vyššej nádoby a k dielu primiešame roztopenú a vychladnutú kačaciu masť,keď nemáte kačaciu môžete použiť aj husaciu,alebo bravčovú. Ďalej ešte musíme primiešať aj smotanu.Dielo znovu krátko premiešame šľahačom.
-
4
Vymiešanú zmes som odvážil a rozdelil na dve rovnaké časti.Potom som dielo vložil resp.nalial do dvoch mikroténových sáčkov.
-
5
Pečeňovú paštétu som varil na miernom ohni 2 hodiny.Voda v žiadnom prípade nesmie veľmi vrieť, lebo sa nám dielo v sáčku roztrhne.Predstavte si to tak,že si varíme huspeninu kde nám voda,len sem tam zabuble.Sáčky budú plávať skoro na hladine vody a preto je ich potrebné otočiť raz na jednu stranu a potom po uplynutí cca 20 minút zas na druhú stranu.
-
6
Po dvoch hodinách obárania som výrobok šokovo schladili v studenej vode.Ja som ich tam nechal plávať asi dobrú pol hodinu.Potom sáčok opatrne rozrežeme a ,,pečienku" uložíme na miesto kde ju chceme porcovať.
-
7
Slivkovú omáčku som si pripravil nasledovne : Vo vrelej vode som rozpustil slivkový lekvár a omáčku som dochutil s tromi štipkami mletej škorice.Keď bola zmes zredukovaná tak som k nej pridal slivky.Slivky som povaril už,len minimálne asi 2-3 minúty.
-
8
No a keďže som dnes nestihol nič upiecť tak som si spravil bleskový sladký obed. Boli to halušky s makom,slivkovým lekvárom a slivkovou omáčkou. Dobrú chuť vám želám.
Možno si laik k futbalu,ale nie v gastronomii.Poznám ťa nie,len z varechy,ale aj z fb ako šikovnú kuchárku a gazdinku.Srdečne ti ďakujem si zlatá.
Nie je to celkom môj výmysel,ale som ho už dávno chcel vyskúšať,že ako to vlastne funguje.Ďakujem ti veľmi krásne a pekný pozdrav pre teba
zo Šiah.
Nemáš čo ďakovať som veľmi rád,že sa ti moje jednoduché recepty páčia.Ďakujem ti veľmi pekne a želám ti krásny večer.
Jasnačka,že ten rožok v tej paštéte nemusí figurovať.Ďakujem ti pekne.
Ďakujem ti veľmi pekne a som rád,že sme sa ,,stretli".
Ďakujem ti krásne.
varecha.pravda.sk/recepty/kacacia-pasteta-ako-foie-gras-s...
Ahoj kamarát.Nemusíš mať odborné znalosti môjho ,,rangu"ako sám píšeš všetko sa dá postupne naučiť od dobrých a šikovných ľudí.Tušil som to od začiatku,že tak skvelý kuchár a znalec aj mäsa a mäsových výrobkov sa musel pohybovať v prostredí kde sa táto odbornosť o ktorej hovoríme často vyskytovala a prevádzala aj praxou.V našej rodine bol mäsiar môj dobrý starký no otcov krstný otec bol majster mäsových výrobkov a mal svoju vlastnú výrobňu.Zas môj krstný otec chodil porážať ošípané ešte aj v dôchodkovom veku.Môj bratranec je mäsiar s dlhoročnou praxou majstra porážky jatočného dobytka.Takže ako vidíš mal som od koho čerpať vedomosti.Ďakujem ti priateľu a želám ti iba toľko, aby tvoje nastávajúce roky ubiehali v zdraví a v šťastí.
Si naozaj zlatá.Ďakujem ti pekne.
Domáce paštéty rozhodne nemajú páru a viem si predstaviť,že aj tvoja musí chutiť skvelo.No táto takpovediac verzia je skôr na studené misy.No bez problémov sadá roztierať aj po celkovom vychladnutí.Vďaka.
Srdečná vďaka a pekne ťa pozdravujem.
Viem oceniť dobré tipy a rady ako je aj tvoja priateľu.Bol som
,,navštíviť"aj tvoju pečienku v pridanom linku.Precízne a krásne dielo.Ďakujem ti pekne
V každom prípade kto chce robiť takúto,alebo podobnú paštétu prvý krát v živote odporúčam tento spôsob prípravy.Je azda najjednoduchší z hľadiska tepelnej úpravy.Veľmi pekne ti ďakujem.
Na nete nájdeš milión receptov na rôzne výrobky z pečienky medzi inými aj paštéty,pečeňovky a pečeňové syry.No málokto vie aké koreniny sa do výrobku aplikujú keďže je to poväčšine výrobné tajomstvo.Mal som to šťastie,že som pracoval ako miešač - technik pri výrobkoch.Túto činnosť som praktizoval 10 r.Tu na vareche si spravíme jedlo podľa svojej chuti a možností,ale aj tak ma teší,že si
spomenula tie koreniny ktoré ťa zaujali.Ďakujem ti pekne.
varecha.pravda.sk/recepty/plnka-do-kurata-varena-fotorece...
Tvoja plnka vyzerá veľmi skvelo.Podobne sme ju varili aj na svadobné hostiny,ale ja som ju varieval v tlačenkovom čreve.U nás dostať v mäsiarstve rôzne kalibre takých umelých čriev.Koreniny iba ako do guláša a to korenie čierne mleté,soľ,petržlenová vňať,(majorán)dostatok usmaženej cibule,vajcia,rožky a keď treba tak strúhanku.Ďakujem ti pekne.
Podnos mam z nl.A tie morske zivocichy su sucastou podnosu.Evicka,dakujem ti za pochvalu a mile pismo.Srdecne ta pozdravujem.
Ďakujem ti veľmi pekne.
Ďakujem ti pekne @jozefj .