Falošná kačacia pečienka fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 12. novembra 2014
Falošná kačacia pečienka (fotorecept)
Foto: mesiar50

Nápad ako uvariť pečeňovú paštétu v sáčku nie je môj,ale je to rozhodne jednoduchšie ako ostatné tepelné úpravy takéhoto výrobku.

Suroviny

Hlavné suroviny:
250 g
200 g
Pomocné suroviny:
200 ml
2 ks
1 ks (namočený vo vode)
100 g
 (v mojom prípade zmrazené)
1 PL
Koreniny:
2 X medzi prsti
2 x medzi prsty
1 x medzi prsty
1 väčšia ČL
Suroviny na slivkovú omáčku:
4 ks
1 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Zdravíčko.Tak začneme s tým,že umyté,odblanené a žlčovodov zbavené pečienky posekáme na jemné dielo.Ja mám k dispozícii iba takúto malú hračku a preto najprv posekám pečienku a potom mäso.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájané kuracie mäso vložíme do sekacieho prístroja. Posypeme ho koreninami, soľou a pridáme aj vyždímané rožky a studenú vodu.Zmes mäsa a korenín je potrebné rozsekať na celkom jemno.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posekané mäso a pečienku premiestnime do vyššej nádoby a k dielu primiešame roztopenú a vychladnutú kačaciu masť,keď nemáte kačaciu môžete použiť aj husaciu,alebo bravčovú. Ďalej ešte musíme primiešať aj smotanu.Dielo znovu krátko premiešame šľahačom.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešanú zmes som odvážil a rozdelil na dve rovnaké časti.Potom som dielo vložil resp.nalial do dvoch mikroténových sáčkov.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečeňovú paštétu som varil na miernom ohni 2 hodiny.Voda v žiadnom prípade nesmie veľmi vrieť, lebo sa nám dielo v sáčku roztrhne.Predstavte si to tak,že si varíme huspeninu kde nám voda,len sem tam zabuble.Sáčky budú plávať skoro na hladine vody a preto je ich potrebné otočiť raz na jednu stranu a potom po uplynutí cca 20 minút zas na druhú stranu.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po dvoch hodinách obárania som výrobok šokovo schladili v studenej vode.Ja som ich tam nechal plávať asi dobrú pol hodinu.Potom sáčok opatrne rozrežeme a ,,pečienku" uložíme na miesto kde ju chceme porcovať.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Slivkovú omáčku som si pripravil nasledovne : Vo vrelej vode som rozpustil slivkový lekvár a omáčku som dochutil s tromi štipkami mletej škorice.Keď bola zmes zredukovaná tak som k nej pridal slivky.Slivky som povaril už,len minimálne asi 2-3 minúty.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a keďže som dnes nestihol nič upiecť tak som si spravil bleskový sladký obed. Boli to halušky s makom,slivkovým lekvárom a slivkovou omáčkou. Dobrú chuť vám želám.

    Falošná kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

martamm
Ďalší recept do mojej zbierky, milý @Mesiar50 páčia sa mi Tvoje perfektné fotorecepty, ktoré musí pochopiť aj taky laik, ako ja :)
terinka55
Dobre si to vymyslel. Aj tento recept sa mi páči. Ďakujem a pozdrav.
mesiar50
@martamm
Možno si laik k futbalu,ale nie v gastronomii.Poznám ťa nie,len z varechy,ale aj z fb ako šikovnú kuchárku a gazdinku.Srdečne ti ďakujem si zlatá.
mesiar50
@terinka55
Nie je to celkom môj výmysel,ale som ho už dávno chcel vyskúšať,že ako to vlastne funguje.Ďakujem ti veľmi krásne a pekný pozdrav pre teba
zo Šiah.
neposed
Krasny recept, poznam jednoduchsiu verziu, ale toto je vysperkovane, mam Velmi rada Tvoje recepty, su vzdy precizne vypracovane. Dakujem a prajem Vsetko dobre.
mesiar50
@neposed
Nemáš čo ďakovať som veľmi rád,že sa ti moje jednoduché recepty páčia.Ďakujem ti veľmi pekne a želám ti krásny večer.
sracz
Super odborná práca majstra Mäsiara s vysokokvalifikačným stupňom. Pravdou je, kamarát @mesiar 50 - že nemám odborné vzdelanie Tvojeho "rangu", ale od detstva som, s pomocou babičky, dedka, strýkov a dobrých susedov, (nebohý môj otec, neh mu dá Pán Boh slávu večnú, by nebol zabil ani blchu, mamka, to hej, to je už iné kafe), pričuchol k mäsiarčine; od sliepky (ale holuba nie) až po býčka! Dokážem to všetko, od porážky, cez rozporcovanie, až po finálne výrobky, aj spracovať. Tvoja škola, um a "fortieľ" ma udivujú a veľmi si ich vážim! Našich majstrov mäsiarstva vraj predčia iba Íri! Neviem, čo je na tom pravda, ale ja ostávam na Tvojej strane. Aj technológiu tohoto Tvojeho rcp určite vyskúšam! Maj pekné úspešné dni, pevné zdravie a silné nervy!!!
1x rela
braxi
výborný recept...ja dám paštétu do malých pohárov a sterilizujem 2 hod....takto upravené nemusím hneď konzumovať, môžem ich "skladovať".... :-)
mesiar50
@sracz
Ahoj kamarát.Nemusíš mať odborné znalosti môjho ,,rangu"ako sám píšeš všetko sa dá postupne naučiť od dobrých a šikovných ľudí.Tušil som to od začiatku,že tak skvelý kuchár a znalec aj mäsa a mäsových výrobkov sa musel pohybovať v prostredí kde sa táto odbornosť o ktorej hovoríme často vyskytovala a prevádzala aj praxou.V našej rodine bol mäsiar môj dobrý starký no otcov krstný otec bol majster mäsových výrobkov a mal svoju vlastnú výrobňu.Zas môj krstný otec chodil porážať ošípané ešte aj v dôchodkovom veku.Môj bratranec je mäsiar s dlhoročnou praxou majstra porážky jatočného dobytka.Takže ako vidíš mal som od koho čerpať vedomosti.Ďakujem ti priateľu a želám ti iba toľko, aby tvoje nastávajúce roky ubiehali v zdraví a v šťastí.
mesiar50
@braxi
Domáce paštéty rozhodne nemajú páru a viem si predstaviť,že aj tvoja musí chutiť skvelo.No táto takpovediac verzia je skôr na studené misy.No bez problémov sadá roztierať aj po celkovom vychladnutí.Vďaka.
mesiar50
@radox1
Viem oceniť dobré tipy a rady ako je aj tvoja priateľu.Bol som
,,navštíviť"aj tvoju pečienku v pridanom linku.Precízne a krásne dielo.Ďakujem ti pekne
jujoska
tak toto musim vyskusat. Robievam len jednoduchu, ako vela ludi - pecienka, sladka smotana + koreniny a bylinky, popripade nejaky ten stamperlik. Ale dostali ma tvoje koreniny a slivky
alex37
aj ja len ako @jujoska som robila, ale ty si sa vyhral tak najbližšie skúsim podľa teba :-) ďakujem za rcpt :-) ukladám *****
mesiar50
@alex37
V každom prípade kto chce robiť takúto,alebo podobnú paštétu prvý krát v živote odporúčam tento spôsob prípravy.Je azda najjednoduchší z hľadiska tepelnej úpravy.Veľmi pekne ti ďakujem.
mesiar50
@jujoska
Na nete nájdeš milión receptov na rôzne výrobky z pečienky medzi inými aj paštéty,pečeňovky a pečeňové syry.No málokto vie aké koreniny sa do výrobku aplikujú keďže je to poväčšine výrobné tajomstvo.Mal som to šťastie,že som pracoval ako miešač - technik pri výrobkoch.Túto činnosť som praktizoval 10 r.Tu na vareche si spravíme jedlo podľa svojej chuti a možností,ale aj tak ma teší,že si
spomenula tie koreniny ktoré ťa zaujali.Ďakujem ti pekne.
mesiar50
@tinca
Tvoja plnka vyzerá veľmi skvelo.Podobne sme ju varili aj na svadobné hostiny,ale ja som ju varieval v tlačenkovom čreve.U nás dostať v mäsiarstve rôzne kalibre takých umelých čriev.Koreniny iba ako do guláša a to korenie čierne mleté,soľ,petržlenová vňať,(majorán)dostatok usmaženej cibule,vajcia,rožky a keď treba tak strúhanku.Ďakujem ti pekne.
evanaaa
Milý mäsiar-cukrár Lacko, ty vždy všetko tak perfektne pripravíš, či už sladké alebo naslano, pekne popíšeš, že si to viem predstaviť, akoby som už sama aj robila.....pred pár dňami to bola tá nátierka pečeňová, teraz toto, tak oba recepty šup do KK. Len ich postupne spraviť. A odkiaľ máš ten krásny podnos, nik ho nespomenul, ale mne to nedá, tie ozdoby - morské - sú tam len položené, alebo patria k mise priamo?
mesiar50
@evanaaa
Podnos mam z nl.A tie morske zivocichy su sucastou podnosu.Evicka,dakujem ti za pochvalu a mile pismo.Srdecne ta pozdravujem.
rela
Lacko, vyborny recept ako vzdy za 5*. Nie som velka milovnicka morskych priserok (myslim na jedenie), ale ten podnos sa mi velmi paci. :-)
medovnicek
perfektný recept, ktorý mi našťastie neunikol:), krásne sviatky ti prajem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia