Foto: mataliptak
Tento recept mám velmi rada , lebo nie je pracný . Proste všetko sa dá spolu , šupne do rúry a nestaráš sa . Zobraziť celý popisTento recept mám velmi rada , lebo nie je pracný . Proste všetko sa dá spolu , šupne do rúry a nestaráš sa . A je to velmi chutné a lahodné mäsko , oplatí sa vyskúšať :-)
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
1 kg |
|
3 ks velká |
|
5 strúčiky |
|
2 lyžičky |
|
3 lyžičky |
|
3 lyžičky |
|
2 ks |
|
0.75 l |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
Postup
-
1
Mäsko si nakrájame na kocky asi 2,5 - 3 cm .
-
2
Cibulu a cesnak si očistíme a tiež si nakrájame na kocky , cesnak možeme pretlačiť .Mäso si dáme do väčšej zapekacej misy . Všetky suroviny dáme k mäsku , čiže cibula, cesnak , korenie čierne , sol , guláč.korenie, červenú papriku , solamyl a premiešame to .
-
3
V 0,75 litra vody si rozpustíme 2 masoxi a nalejeme k masku a zase premiešame .
-
4
Takto pripravené to dobre zakryjeme alobalom a dáme vyhriatej rúry piecť na 250stupnov a asi tak 1 a pol hodiny , ja nechávam aj trochu dlhšie.
-
5
Po asi hodine a pol pečení sa može vybrať a pomaly otvárať lebo je tam horúca para :-) a tá vona pri pečení je neskutočná :-)) Podávať sa može s čím kolvek knedla, zemiaky , ja som to dávala dnes s ryžou a hranolkami , tak to milujú moje deti :-) tak dobrú chuť ...
bude redšie..ale zjete..a čo tak neskoro varíš..??
Mam horucovzdusnu ruru. Vyskusal to niekto pri tejto teplote a case a nezhorelo to ? Lakavy recept :-) , dakujem za rady.