Orechový zákusok

Dvojfarebné kocky

Autor receptu: katarinalucanova

Výborný zákusok s orechovou plnkou.

60
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme (20 minút na 170 °C). Keď cesto vychladne, papier stiahneme a odstránime povrchovú kôru z korpusu.
  2. Orechová plnka: Pomleté orechy, pomleté piškóty, rum a práškový cukor dobre vymiešame.
  3. Mliečna plnka: Stužený tuk Cera, práškový cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom papieri vyvaľkáme na veľkosť korpusu.
  4. Zákusok dokončíme: Korpus potrieme džemom, navrstvíme naň orechovú plnku a pomocou papiera navrch prenesieme plnku zo sušeného mlieka. Valčekom prejdeme po papieri, aby sa orechová plnka dobre prilepila s mliečnou plnkou.
  5. Príprava polevy: Nad parou roztopíme Ceru s čokoládou a vymiešame. Zákusok pokrájame na kocky veľké 4x4 cm. Uhlopriečne ich namáčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.