Bábovka

Dvojfarebná makovo-orechová bábovka

Autor receptu: rudy85

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme so 60 g cukru. Pridáme olej a mlieko.
  2. Zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a vanilkový cukor.
  3. Do múčnej zmesi pridáme zamiešané žĺtky s olejom a mliekom, riadne premiešame, pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča, rum nedávam vždy...
  4. Vymiešame bielky so štipkou soli potom pridáme zvyšných 100 g cukru a vyšľaháme do hustého snehu.
  5. Hustý sneh premiešame metličkou s cestom.
  6. Cesto rozdelíme na dve časti do jednej časti pridáme mletý mak do druhej mleté orechy.
  7. Do maslom vymastenej a krupicou vysypanej formy nalejeme makové cesto, potom orechové a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C 45 minút podľa rúry.