Bábovka
Dvojfarebná makovo-orechová bábovka
Autor receptu: rudy85
Postup- Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme so 60 g cukru. Pridáme olej a mlieko.
- Zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a vanilkový cukor.
- Do múčnej zmesi pridáme zamiešané žĺtky s olejom a mliekom, riadne premiešame, pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča, rum nedávam vždy...
- Vymiešame bielky so štipkou soli potom pridáme zvyšných 100 g cukru a vyšľaháme do hustého snehu.
- Hustý sneh premiešame metličkou s cestom.
- Cesto rozdelíme na dve časti do jednej časti pridáme mletý mak do druhej mleté orechy.
- Do maslom vymastenej a krupicou vysypanej formy nalejeme makové cesto, potom orechové a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C 45 minút podľa rúry.
|