Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Super chutná,velmi lahká a rýchla príloha...

25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V jednej panvici si rozpálime olej a dáme naň 1/2 kuracích prs,ktoré sme nakrájali na pásiky,alebo na väčšie kocky.Osolíme a zakryjeme pokrievkou,zakryté za občasného miešania dusíme asi 10minut.Za tých 10minut,nám mäsko zmäkne vo vlastnej šťave,ktorú si pustilo.Teraz tuto šťavu zlejeme do jedného pohára a odložíme bokom na neskôr.Pridáme do panvici k mäsu kvapku oleja a trocha ho zprudka opečieme.Ked chytilo farbu,ho vyberieme na tanier a zakryjeme.
  2. Následne do tej istej panvici dáme baklažán s cukinou,ktorý sme nakrájali na väčšie kúsky.Osolíme,premiešame a necháme trochu poškvrčať.Následne zalejeme baklažán mäsovou šťavou(ja som mala asi 3/4dcl) a zakryté necháme dusiť 15minut.Občas zlahka premiešame,dajme pozor aby sme baklažán nerozpučili..
  3. Asi po 15ich minutách nám baklažán zmäkol a šťava vyvrela.Teraz pridáme oheň na najväčší stupeň,aby sa nám baklažán kde-tu trocha opiekol..ak treba dajme trocha oleja.Nakoniec v miešame doňho mäso,ktoré sme mali odložené bokom.Spolu trocha prehrejeme,ak treba osolíme.
  4. Prajem dobrú chuť ;-)
  5. ..môžte to podávať s ryžou a s cacıkom(džadžik)-najemno nakrájaná(nastruhana) uhorka s cesnakovým jogurtom ;-)
  6. ...alebo si dáte medzi žemlu a polejete trocha cesnakovým jogurtom ;-) .. Každý podla svojej chuti :-)