Dulový závin a pizzovníky

mracik9 - fotkamracik9, 8. novembra 2011
Dulový závin a pizzovníky
Foto: mracik9

Hovorí sa že z núdze cnosť,piekla so picovníky a chýbalo mi niečo sladké,no a tu je výsledok

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto:
1 kg
1 kocka
3/4 litra
1a1/2 dcl
2 PL
1 čl
Plnka č.1:
2 dcl
2 pl
2 čl (pamajorán)
1 čl
10 dkg
20 dkg
1 sačok
1 plechovka
 na potretie
1 ks
plnka č 2:
4-6 ks
15 dkg
10 dkg
1 sačok




Postup

  1. 1

    cesto na picovníky som rozdelila na 6 častí,ale naplnila som iba 4 do ďalších dvoch som dala dulovo makovú plnku

    Dulový závin a pizzovníky - obrázok 1
  2. 2

    no a konečne ten závin,cesto rozvakľáme,posypeme hrubšie nastrúhanými dulami

    Dulový závin a pizzovníky - obrázok 2
  3. 3

    posypeme z makom do ktorého sme pridali cukor a vanilku a zrolujeme

    Dulový závin a pizzovníky - obrázok 3
  4. 4

    potrieme ich vajíčkom a dáme piecť na 180 st asi 40 minút,aby sa dobre upiekli jablčka

    Dulový závin a pizzovníky - obrázok 4
  5. 5

    no tu sú tie picovníky pred pečením

    Dulový závin a pizzovníky - obrázok 5
  6. 6

    a tu sú už upečené

    Dulový závin a pizzovníky - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubarka35
krásne,akú má chut ten dulovník?dajú sa niekde dule kúpit?ešte som ich na trhu nevidela.
mracik9
milá hubárka,dulovník je výborný,taky sladko kyslý a tie duly sú kyslo trpké samotné sa jesť nedajú,ale robila som s nich kompót a džem,ja som ich dostala od švagra,toho roku sa ich urodilo neúrekom,ak ich chceš tak skús od babičiek na trhu,možno majú niekde odložené v pivnici
kata50
Ten mak s dulou je určite prudko jedlý. Zmäkla ti dula počas pečenia ? Nie je potrebné ju trochu predvariť s cukrom ?
evanaaa
Dule sú tvrdé, aj ja som sa chcela spýtať, či netreba predvariť. Mamam ich dávala do prádla, jesť sa ozaj nedali, ale mali dobrú vôňu.
mracik9
Žienky, nič netreba predvárať,keď ich nastrúhaťe nie na veľmi hrubom strúhadle,tak pekne zmäknú,aj kompót je perfektný,vrelo odporúčam
mariaklara
Keď som bola malá, tak starká nám vždy na jeseň dala zopár dúl, rozložili sme ich na skriňu, bola to ohromná vôňa. Ale teraz už asi málokto pestuje dule, čo je myslím na škodu. Koláčik je určite výborný.
mracik9
mariaklara,ja som roky zháňala stromček duly a keď začal rodiť,tak som predala záhradku,ale nič nie je stratené,švagor je zlatý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia