Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Potešte seba, svoje deti, vnúčatá touto dobrotou, ktorá veľkých vracia do detstva. Výborný sladký obed alebo večera za pár eur.
5-6 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do 150 ml vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zvyšok suchých surovín, nakysnutý kvások, vajíčko, zbytok vlažného mlieka prilievame počas miesenia, nie naraz...
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto na pracovnej doske premiesime, robíme z neho šúľky, ktoré pokrájame a vytvarujeme buchtičky.
- Ukladáme na plech vymastený maslom (zopár som urobila s lekvárom). Necháme krátko na plechu nakysnúť a pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom.
- Suroviny na puding, môže byť aj čokoládový podľa chuti.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a buchtičky pečieme 25 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom.
- V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor a uvaríme redší puding, ktorým polejeme buchtičky. Dobrú chuť.