Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Potešte seba, svoje deti, vnúčatá touto dobrotou, ktorá veľkých vracia do detstva. Výborný sladký obed alebo večera za pár eur.

5-6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do 150 ml vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zvyšok suchých surovín, nakysnutý kvások, vajíčko, zbytok vlažného mlieka prilievame počas miesenia, nie naraz...
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Cesto na pracovnej doske premiesime, robíme z neho šúľky, ktoré pokrájame a vytvarujeme buchtičky.
  5. Ukladáme na plech vymastený maslom (zopár som urobila s lekvárom). Necháme krátko na plechu nakysnúť a pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom.
  6. Suroviny na puding, môže byť aj čokoládový podľa chuti.
  7. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a buchtičky pečieme 25 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme rozpusteným maslom.
  8. V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, pridáme cukor a uvaríme redší puding, ktorým polejeme buchtičky. Dobrú chuť.