Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 14. augusta 2010
Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept)
Foto: andy54

Podľa mňa obľúbené jedlo všetkých generácii.

6
porcií
10 minút
príprava
15/15 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
50 g
3 dcl
20 g
1 ks
1 dcl
Puding:
1 ks
8 dcl
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme múku, rozdrobené droždie, štipku soli a cukor.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K tomu pridáme vajíčko, teplé mlieko a olej.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesime cesto, ktoré dáme na pomúčenú dosku vykysnúť.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každú časť ušúľame a dáme na plech. Potrieme olejom a pridáme ďalší šúlanec. Cesto necháme oddýchnuť.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vezmeme si podberák a poprekrajujeme šúlance. Po upečení sa budú pekne oddeľovať.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť na 15 min pri 175 C.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým dáme variť 7 dcl mlieka s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Vo zvyškom mlieku si rozmiešame zlatý klas.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný zlatý klas a uvaríme riedky puding. Na prichystané dukátové buchtičky nalejeme puding a podávame. Dobrú chuť.

    Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

furdica
vyborny recept ,ja ale davam do cesta aj hrozienka a robim vážne male buchtičky ako orech je to babračka ale velmi pekne na tanieri
danenka
aj ja robím každú buchtičku zvlášť a toto je dobrý nápad, budem to robiť už takto aj ja, ešte do pudingu pridávam nakoniec lyžicu rumu, potom to má peknú vôňu aj chuť
evanaaa
Na buchtičky je dobré aj hotové vanilkové šodó, práve na tento účel.
tinca
Ja tiež krém dochutím rumom, alebo esenciou.
andy54
čo je to vanilkové šodó???
rum nedávam kvôli dcére. Má ešte len 4 roky.
bozulka
Ja robím dobré buchtičky ako na vianočku a krém robím s vanilkového pudingu, prepáč @andy , ale neviem či by mi to so zlatého klasu chutilo.Vanilkové šodó je vlastne omáčka so žltkov varená nad parou a ochutená.Je to veľmi zdĺhavé a celkom dobre to nahradi vanilkový puding.
sandratamer
Mamina piekla vždy buchtičky tak, na spodok plechu natiahla cesto, na to uložila plnku s orechami a až na to ukladala malé buchtičky. Každý si odkrojil podľa toho, koľko vedel že zvládne. A u nás sa vždy varilo len šodó. Ale nie nad parou, šodó sa totiž muselo variť v tom najväčšom hrnčisku aký existoval. Pretože okrem buchiet sme si naň chodili do špajze s hrnčekom a popíjali ho. Nestuhne ako puding, je to absolútne geniálna vec, v podstate by som to chuťou prirovnala asi k vtáčiemu mlieku - pila som ho len raz a kvôli bielkovým haluškám to takmer dopadlo zle. Skrátka ich nemusím. Ale šodó môžem kedykoľvek, aj s tými úžasnými orechovými buchtičkami od mamy. Vďaka za pripomenutie :-)
tetuska
k bozulka
vyskúšaj krém aj zo zlatého klasu, keď sa pridá cukor a vanilkový cukor, je to vynikajúce, porovnateľné s vanilkovým pudingom, odskúšaj a uvidíš, na zlatom klase je návod, ak chceš puding hustejší, alebo redší, potom odpíš, čo a ako...
tetuska
ináč vynikajúci nápad s tým delením buchtičiek, ja som do doteraz tiež robila vždy po jednej a to je babračka, vďaka za urýchlenie roboty...
evanaaa
Mala som na mysli hotové, kúpené šodó v prášku, ako pudink, nie doma robené, aj keď to je iste lepšie, ale toto je zas rýchlejšie. A s rým zlatým klasom je tiež dobré, lebo to je krém, ktorý sa dá upraviť, ako píše Tetuska a aj ochutiť.
kucharronald
Určite vyskúšam :) Ruka (prst) zahojený, takže konečne môžem miešať cesto :) Milujem dukátové buchtičky :)
3sandra3
to je fakt dobrý nápad oddeliť na plechu každú buchtičku... musím vyskúšať
palo1973
ahojte.... ja teda robím buchtičky aj zo zlatého klasu ale aj z pudingu.. no ja mám iný problém..... keď to nalejem na buchtičky a po nejakej dobe to ide rodinka jesť, tak ku koncu ten puding ostane taký riedky ako voda... fakt.... a potom je to nechutné... neviem prečo sa mi to stáva... už mi aj radili, aby som to nalievala na teplé buchtičky, ale urobí mi to aj tak.... :-( .... iné asi neostáva, len ich popohnať, aby to rýchlo zjedli, lež to zostane riedke.. :-) :-) :-)
viera1
Puding Ti zredne vždy,keď doň strčíš lyžicu,ktorá sa dostala do styku so slinami.Tie obsahujú enzýmy,ktoré rozkladajú škrob.Takže puding treba strážiť,aby deti nechodili ochutnávať.Vyskúšaj to:nalej si puding do misky,zjedz 2-3 lyžičky a uvidíš,že zvyšok zvodnatie.
3sandra3
ahoj andy, tak dnes som sa dala robiť tieto tvoje dukátové buchtičky,,, bolo to super, hlavne s tým podberákovým nápadom, nemusela som sa hrať s každou jednou buchtičkou... no čo ti poviem, boli superné... vďaka za receptík...
andy54
som rada, že ti chutilo....aj ja sa ich chystám znova urobiť. :-)
elisticka
dnes idem robit podla teba je to velmi sikovno urobene.... dakujem
klaura
idem na ne ... dám vedieť výsledok ...
marijanka712
krásný nápad schvalujem nemusím kuzliť s každou buchtičkou.Pred pár rokmi som pozerala na to ako to robí profesionálna kuchárka-vyklopí cesto na podlošku a s olejovou lyžicou vykrajuje buchtičky a dáva ich na plech stále namáča lyžicu do oleja a takto jej to šlo ako po masle , ja som tiež skúšala bolo to rýchlejšie , ale tento nápad sa mi ešte viac hodi, lebo do každého valčeka dám trocha orechova a mám aj tie orechy a j malé buchtičky - super recept -chválim tvoj postup aj rp.isto vyskúšam a teším sa na nich.
klaura
tvoje buchtičky zožali úspech ... sú výborné, cesto jemnučké ... ukladám s poznámkou "robiť častejšie" :)
andy54
som rada, že vďaka môjmu receptu je niekoľko brušiek spokojne napapaných :-)
vaclavova
dobre citam ze netreba robit kvasok ale rozdrobit drozdie rovno do muky?
andy54
teraz to zvyknem urobiť v pekárničke a droždie rozdrobím do mlieka s trochou cukru, pomiešam nech sa droždie trocha rozpustí a tak to tam vlejem. Kvások stále nerobím a vždy sa mi to podarí :-)
marika21
Pre deti veľmi vhodný recept. Takto to majú radi. Sú vynikajúce.*****
andy54
u nás ešte stále obľúbený recept......hoci ho už robím trošičku inak....:-)