Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Podľa mňa obľúbené jedlo všetkých generácii.

6
porcií
10 minút
príprava
15/15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Do mixéra dáme múku, rozdrobené droždie, štipku soli a cukor.
  2. K tomu pridáme vajíčko, teplé mlieko a olej.
  3. Vymiesime cesto, ktoré dáme na pomúčenú dosku vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti.
  5. Každú časť ušúľame a dáme na plech. Potrieme olejom a pridáme ďalší šúlanec. Cesto necháme oddýchnuť.
  6. Vezmeme si podberák a poprekrajujeme šúlance. Po upečení sa budú pekne oddeľovať.
  7. Dáme piecť na 15 min pri 175 C.
  8. Medzitým dáme variť 7 dcl mlieka s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Vo zvyškom mlieku si rozmiešame zlatý klas.
  9. Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný zlatý klas a uvaríme riedky puding. Na prichystané dukátové buchtičky nalejeme puding a podávame. Dobrú chuť.