Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Podľa mňa obľúbené jedlo všetkých generácii.
6 porcií |
10 minút príprava |
15/15 minút na 175 °C |
Postup
- Do mixéra dáme múku, rozdrobené droždie, štipku soli a cukor.
- K tomu pridáme vajíčko, teplé mlieko a olej.
- Vymiesime cesto, ktoré dáme na pomúčenú dosku vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti.
- Každú časť ušúľame a dáme na plech. Potrieme olejom a pridáme ďalší šúlanec. Cesto necháme oddýchnuť.
- Vezmeme si podberák a poprekrajujeme šúlance. Po upečení sa budú pekne oddeľovať.
- Dáme piecť na 15 min pri 175 C.
- Medzitým dáme variť 7 dcl mlieka s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Vo zvyškom mlieku si rozmiešame zlatý klas.
- Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný zlatý klas a uvaríme riedky puding. Na prichystané dukátové buchtičky nalejeme puding a podávame. Dobrú chuť.