Dubnická šutolica
	        Autor receptu: luraj
	         
	        
	        Šutolica je jedlo, ktoré mám ešte od svojej babičky. Varilo sa v minulosti a opäť je to obľúbené jedlo Dubnického regiónu.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Do jedného hrnca dáme variť kyslú kapustu, údené mäso, klobásu a bobkový list.
 - Do druhého hrnca dáme variť vopred namočenú fazuľu a hríby, korenie, borievky. Keď bude fazuľa pred dovarením, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a jemne osolíme.
 - Keď je všetko uvarené do mäkka, všetko zmiešame v jednom veľkom hrnci, zalejeme podľa chuti celou šľahačkovou alebo kyslou smotanou a dochutíme pálivou a sladkou paprikou.
Dobrú chuť.