Dubnická šutolica

Autor receptu: luraj

Šutolica je jedlo, ktoré mám ešte od svojej babičky. Varilo sa v minulosti a opäť je to obľúbené jedlo Dubnického regiónu.

6
porcií
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do jedného hrnca dáme variť kyslú kapustu, údené mäso, klobásu a bobkový list.
  2. Do druhého hrnca dáme variť vopred namočenú fazuľu a hríby, korenie, borievky. Keď bude fazuľa pred dovarením, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a jemne osolíme.
  3. Keď je všetko uvarené do mäkka, všetko zmiešame v jednom veľkom hrnci, zalejeme podľa chuti celou šľahačkovou alebo kyslou smotanou a dochutíme pálivou a sladkou paprikou. Dobrú chuť.