Dubákový tanier z Bordeaux
Autor receptu: redakcia
Postup- Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, pokvapkáme
ich kl citrónovej šťavy a dusíme na miernom ohni asi 5 minút.
- Potom ich vyberieme na pijavý papier. Nožičky odkrojíme a odložíme, klobúčiky nakrájame na väčšie kusy. Na veľkej panvici zohrejeme zvyšok oleja a rastlinného tuku, pridáme kocky hovädzieho vývaru a podusíme.
- Aj nožičky hríbov nakrájame, vložíme do panvice a ešte asi 5 minút podusíme. Napokon prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ďalšie 3 minúty.
- Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme krúžok citróna. Podávame s pečeným alebo duseným mäsom, husacinou či kačacinou.
|