Dubákový tanier z Bordeaux

Autor receptu: redakcia

10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, pokvapkáme ich kl citrónovej šťavy a dusíme na miernom ohni asi 5 minút.
  2. Potom ich vyberieme na pijavý papier. Nožičky odkrojíme a odložíme, klobúčiky nakrájame na väčšie kusy. Na veľkej panvici zohrejeme zvyšok oleja a rastlinného tuku, pridáme kocky hovädzieho vývaru a podusíme.
  3. Aj nožičky hríbov nakrájame, vložíme do panvice a ešte asi 5 minút podusíme. Napokon prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ďalšie 3 minúty.
  4. Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme krúžok citróna. Podávame s pečeným alebo duseným mäsom, husacinou či kačacinou.