Domáci toastový chlebík fotorecept
Foto: kvaskovanie
Chutný domáci toastový chlieb. Nachádza sa v ňom mlieko a maslo, ktoré mu dodávajú jemnú chuť. Množstvo surovín je uvedené na 1 kg Zobraziť celý popisChutný domáci toastový chlieb. Nachádza sa v ňom mlieko a maslo, ktoré mu dodávajú jemnú chuť. Množstvo surovín je uvedené na 1 kg múky (2 bochníky). Ak chceme pripraviť len 1 bochník z 500 g múky, použijeme polovičné množstvá zo všetkých ingrediencií.
na 180 °C
Postup
-
1
Do nádoby kuchynského robota dáme múku.
-
2
Odmeriame si mlieko.
-
3
Mlieko zohrejeme a pridáme maslo, ktoré sa v teplom mlieku rozpustí.
-
4
Odmeriame vlažnú vodu.
-
5
Mlieko s maslom nalejeme do nádoby s vodou. Pridáme droždie, cukor a počkáme kým kvások nebude hotový.
-
6
Kvások prilejeme do misy k múke. Pridáme soľ. Cesto dobre vymiesime.
-
7
Cesto prikryjeme a necháme odpočívať približne 30 minút a potom trochu premiesime - 3 až 5 minút. Opäť prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút až hodinu, dokiaľ cesto nenakysne.
- 8
Z vykysnutého cesta spravíme 2 bochníky (ak robíme z 500 g múky, vytvarujeme 1 bochník). Bochníky položíme na vymastený plech a necháme odpočívať asi 15 minút. Medzitým zapneme rúru na 180 stupňov.
- 9
Pečieme pri teplote 180 °C 45 až 50 minút kým sa chlebíky neupečú.
- 10
Chlieb vytiahneme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
- 8
:D