Sendvič

Domáci sendvič

Autor receptu: janeg

Milujem jemné domáce pečivo a tento sendvič je neskutočne mäkučký vnútri a nádherne chrumkavý na povrchu.

2
porcie
130 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo všetkých surovín spracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste, aby cesto zdvojnásobilo objem. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a necháme kysnúť ešte 10 minút.
  2. Valčekom každé cesto rozvaľkáme ako rožky, teda spodnú, asi tretinovú časť, necháme tučnejšiu. Od tučnej strany po tenkú zvinieme ako rožok.
  3. Jemne vyšúľame do tenkého valca a preložíme na plech s papierom na pečenie. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť hodinu.
  4. Sendvič potrieme osoleným vajíčkom zmiešaným s vodou (alebo slanou vodou) a hneď dáme piecť.
  5. Prvých 10 minút pečieme na 190 °C, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte 20 minút. Po dopečení hneď preložíme na mriežku, aby sendviče mohli dýchať aj zospodu. Krájame až po vychladnutí, aj keď ja nikdy neodolám :)