Sendvič
Domáci sendvič
Autor receptu: janeg
Milujem jemné domáce pečivo a tento sendvič je neskutočne mäkučký vnútri a nádherne chrumkavý na povrchu.
2 porcie |
130 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Zo všetkých surovín spracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste, aby cesto zdvojnásobilo objem. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a necháme kysnúť ešte 10 minút.
- Valčekom každé cesto rozvaľkáme ako rožky, teda spodnú, asi tretinovú časť, necháme tučnejšiu. Od tučnej strany po tenkú zvinieme ako rožok.
- Jemne vyšúľame do tenkého valca a preložíme na plech s papierom na pečenie. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť hodinu.
- Sendvič potrieme osoleným vajíčkom zmiešaným s vodou (alebo slanou vodou) a hneď dáme piecť.
- Prvých 10 minút pečieme na 190 °C, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte 20 minút. Po dopečení hneď preložíme na mriežku, aby sendviče mohli dýchať aj zospodu. Krájame až po vychladnutí, aj keď ja nikdy neodolám :)