Domáci makovník
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku zmiešame s trochou
soli, vanilkovým a kryštálovým
cukrom, vysypeme
do nádoby, dáme
vykysnúť kvások s trochou
mlieka a osladíme.
- Pridáme žĺtky, olej,
zvyšné mlieko. Necháme
vykysnúť cesto, ktoré sme
vypracovali, asi 1 h. Dáme
na pomúčenú dosku, rozdelíme
na 3 časti a urobíme
bochníčky, ktoré
necháme kysnúť 10 min.
- Potom rozvaľkáme
cesto, rozotrieme 1/3 pripraveného
maku, na mak
poukladáme plátky masla
a stočíme.
- Dáme na vymastený
plech, necháme kysnúť
10 min. Popicháme vidličkou,
potrieme olejom
alebo teplým mliekom
s cukrom a dáme do rúry
upiecť. Pečieme 25 minút
na 160 °C.
- Po upečení nezabudnúť
prikryť utierkou a nechať
odpočívať, inak stvrdne
|