Foto: lusinkab
Tento recept je skôr ako inšpirácia takže si každí môže zvoliť svoj obľúbený recept na chlebík alebo hoc aj na sladké brioškové alebo vianočkové Zobraziť celý popisTento recept je skôr ako inšpirácia takže si každí môže zvoliť svoj obľúbený recept na chlebík alebo hoc aj na sladké brioškové alebo vianočkové cesto. Postup ako na to som našla na internete.
Postup
-
1
Najprv si urobíme kvások z droždia,mlieka a cukru.Všetky ostatné suroviny(múky,olej,med,voda,soľ) dáme do misky,pridáme kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Tu si každí môže zvoliť cesto aké chce použiť.
-
2
Do misky si dáme trošku olivoveho oleja a vyhnetené cesto v tvare guľky pekne zo všetkých strán pootáčame aby olej bol na celom ceste......
-
3
...... cesto zakryjeme, dáme na teplé miesto a necháme hodinu kysnúť
-
4
Buchneme do cesta päsťou aby sme z neho vytlačili vzduch a rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.Na pomúčenej ploche z každej časti cesta urobíme cca 60 cm šúľok.
-
5
Tieto šúľky poukladáme smerom do šikmého kríža ako na obrázku. Pre lepšiu predstavivosť som každú časť pomenovala číslami od 1 do 4.
-
6
1 preložíme cez 3 a uložíme vedľa 4 ..........
-
7
..........2 dáme po pod 4 cez 1 a uložíme vedľa 3 ........
-
8
....3 preložíme cez 2 a uložíme vedľa 1 ....
-
9
....4 dáme po pod 1 cez 3 a uložime vedľa 2 .....
-
10
...... 1 dáme po pod 3 a uložíme vedľa 4 .....
-
11
...... a teraz všetky trčiace časti dáme do stredu cesta a spojíme spolu ....
-
12
..... opatrne prevrátime na druhú stranu a dáme na plech vyložený s papierom na pečenie a vznikne nám niečo také......
-
13
.... ja som môj ešte potrela vodou a dala na to sezamové semienka. Tá voda je kôli tomu aby semienka lepšie držali a neodpadávali. Necháme podkysnúť ešte 45 minút.
-
14
Chlebík som piekla na 190 °C cca 45 minút ale každý ma svoj osvedčený čas a vie ako mu tá jeho rúra pečie. Hádam niekomu tento recept na prepletanie príde vhod.
Ukáž , či ich nemáš vykĺbené. To motanie 2 z 4, 3 z 7, 1 z 6 a
piate cez deviate to nemá chybu . Nádherná práca. Krásny chlebík.
a názorné, zrozumiteľné zapletanie, už je aj kk. vyskúšam...gratulujem
ono to pečenie na mňa počká..no ľúbi sa mi to viac jak klasikvianočka...preto si tie vrkôčiky uložím-s vierou-že to raz urobím..
čo všetko vy tu ľudia stvárate..!!!..:-)
veď to sme aj čakali
Určite si takto upletiem sladkú vianočku.
mi ruky sem aj tam,ani tak by som to nezvládol.
Máš moj rešpekt
viem ako ti je smutno...naši synovia sú tiež preč..bolí to...nevesty sú vlastne cudzí ľudia a aj vnučka...túžba po súdržnej rodine do smrti sa nenaplnila..a to všetko pre nedostatok pracovných príležitostí a sebarealizácie..snád sa raz domov vráti..:-)
@lusinkab ,,pani učiteľka ,, takto ?????,
pokec.azet.sk/klub/osvedcene-recepty/fotoalbumy/chleb...
Obdivujem aj @gordonko , že sa hneď do toho pustil, má viac odvahy ako ja, aj keď som tomu zapletaniu porozumela ( videla som aj video s názornou ukážkou a aj iné podobné zapletanie). Dobré je si to precvičiť na nejakých špagátikoch alebo ušúlať šúlky z papiera, ap.
a prečo nám ty robíš toto..???že na POKEC dáš a na VARECHU nedáš foto??
taký si ty neverný...foto TU-poteší viac-ver mi...:-))
šikovný si =pletieš krásne chlebík..si proste preborník...:-))
nechcem inýn brať ja slávu
začlením sa len do davu
na pokeci stránku mám
tam si svoje fotky dám
plagiator a tie reči
otom sa tu stale točí
takže počkám s fotkou trochu
nech nerobím tu neplechu
pokec.azet.sk/klub/osvedcene-recepty/videoalbumy/1953...
/neboj, nemam teple skolny/ je to obdiv, ze z mala mladych tu excelujes.
@mariamka dakujem velmi pekne si velmi mila :-) presne ako hovoris mozno sa raz zide :-)
@ankabanka dakujem za tvoj komentarik ja rada peciem a varim pre radost,je to moja zaluba a sposob ako sa odreagovat :-) este raz velka vdaka za tvoj mily komentar :-)
@gordonko a @sonulienka aj vám sa vydaril na 1*