Foto: mava
Viem, že receptov na domáci chlieb je tu už veľa, ale aj tak som sa rozhodla, že Vám ukážem ten náš obľúbený.
príprava
na 210 a 180 °C
Suroviny
1 kg (ja som dala špaldovú hladkú, ale môže byť aj iná T 650) |
|
42 g |
|
600 ml |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
0,5 ČL (alebo aj celá) |
|
Postup
-
1
Ja používam pekáren, takže do pekárničky si dám múku, soľ, cukor, olej, rascu, ocot, droždie a vlažnú vodu. Zapneme si program miesenie.
-
2
Zvyčajne program vypínam ešte pred pípnutím, lebo cesto dobre kysne (približne 30 min. pred koncom). Cesto dám na dosku a ponaťahujem a premiesim ho. Nechám 20 min. kysnúť.
- 3
Po 20 min. znovu premiesim a cesto dám do ošatky na pomúčenú utierku. Znovu nechám 20 min kysnúť. Zatiaľ si zapnem rúru na 210 st. a dám si ešte do rúry misku s vodou.
- 4
Potom si preklopíme vykysnuté cesto na plech s papierom na pečenie, vyberieme s rúry misku s vodou a vložíme plech s cestom.
- 5
Pečieme 20 min.na 210 st.a potom znížime teplotu na 180 st. a dopečieme đaľších 20 min. Po upečení chlebík dáme na mriežku a prikryjeme utierkou.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Aj v reze vypadá dobře, nejhorší je to čekání, než vychladne, vydržet tu vůni, haha
Preto ho najradšej robím v piatok alebo v sobotu večer,do rána vychladne a ráno máme fajný domáci chlebík. Tento sa dopiekol o desiatej večer.
Áno môžete dať aj 2-3 uvarené zemiaky