Domáci chlieb fotorecept

mava - bez fotkymava, 14. mája 2017
Domáci chlieb (fotorecept)
Foto: mava

Viem, že receptov na domáci chlieb je tu už veľa, ale aj tak som sa rozhodla, že Vám ukážem ten náš obľúbený.

120 minút
príprava
40 minút
na 210 a 180 °C

Suroviny

1 kg (ja som dala špaldovú hladkú, ale môže byť aj iná T 650)
42 g
600 ml
3 ČL
1 ČL
1 ČL
3 PL
0,5 ČL (alebo aj celá)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja používam pekáren, takže do pekárničky si dám múku, soľ, cukor, olej, rascu, ocot, droždie a vlažnú vodu. Zapneme si program miesenie.

    Domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyčajne program vypínam ešte pred pípnutím, lebo cesto dobre kysne (približne 30 min. pred koncom). Cesto dám na dosku a ponaťahujem a premiesim ho. Nechám 20 min. kysnúť.

  3. 3

    Po 20 min. znovu premiesim a cesto dám do ošatky na pomúčenú utierku. Znovu nechám 20 min kysnúť. Zatiaľ si zapnem rúru na 210 st. a dám si ešte do rúry misku s vodou.

    Domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom si preklopíme vykysnuté cesto na plech s papierom na pečenie, vyberieme s rúry misku s vodou a vložíme plech s cestom.

  5. 5

    Pečieme 20 min.na 210 st.a potom znížime teplotu na 180 st. a dopečieme đaľších 20 min. Po upečení chlebík dáme na mriežku a prikryjeme utierkou.

    Domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji (14.5.2017 10:32)

Preto ho najradšej robím v piatok alebo v sobotu večer,do rána vychladne a ráno máme fajný domáci chlebík. Tento sa dopiekol o desiatej večer.