Chlieb
Domáci chlieb (fotorecept)
Autor receptu: mava
Viem, že receptov na domáci chlieb je tu už veľa, ale aj tak som sa rozhodla, že
Vám ukážem ten náš obľúbený.
120 minút príprava |
40 minút na 210 a 180 °C |
Postup
- Ja používam pekáren, takže do pekárničky si dám múku, soľ, cukor, olej, rascu, ocot, droždie a vlažnú vodu.
Zapneme si program miesenie.
- Zvyčajne program vypínam ešte pred pípnutím, lebo cesto dobre kysne (približne 30 min. pred koncom).
Cesto dám na dosku a ponaťahujem a premiesim ho.
Nechám 20 min. kysnúť.
- Po 20 min. znovu premiesim a cesto dám do ošatky na pomúčenú utierku.
Znovu nechám 20 min kysnúť.
Zatiaľ si zapnem rúru na 210 st. a dám si ešte do rúry misku s vodou.
- Potom si preklopíme vykysnuté cesto na plech s papierom na pečenie, vyberieme s rúry misku s vodou a vložíme plech s cestom.
- Pečieme 20 min.na 210 st.a potom znížime teplotu na 180 st. a dopečieme đaľších 20 min.
Po upečení chlebík dáme na mriežku a prikryjeme utierkou.