Chlieb

Domáci chlieb (fotorecept)

Autor receptu: mava

Viem, že receptov na domáci chlieb je tu už veľa, ale aj tak som sa rozhodla, že Vám ukážem ten náš obľúbený.

120 minút
príprava
40 minút
na 210 a 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja používam pekáren, takže do pekárničky si dám múku, soľ, cukor, olej, rascu, ocot, droždie a vlažnú vodu. Zapneme si program miesenie.
  2. Zvyčajne program vypínam ešte pred pípnutím, lebo cesto dobre kysne (približne 30 min. pred koncom). Cesto dám na dosku a ponaťahujem a premiesim ho. Nechám 20 min. kysnúť.
  3. Po 20 min. znovu premiesim a cesto dám do ošatky na pomúčenú utierku. Znovu nechám 20 min kysnúť. Zatiaľ si zapnem rúru na 210 st. a dám si ešte do rúry misku s vodou.
  4. Potom si preklopíme vykysnuté cesto na plech s papierom na pečenie, vyberieme s rúry misku s vodou a vložíme plech s cestom.
  5. Pečieme 20 min.na 210 st.a potom znížime teplotu na 180 st. a dopečieme đaľších 20 min. Po upečení chlebík dáme na mriežku a prikryjeme utierkou.