Domáce utopence

shukvacik - fotkashukvacik, 11. júla 2015
Domáce utopence
Foto: shukvacik
60 minút
príprava
14 dní minút
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
700 g
1 hlava
360 g
10 ks
Nálev:
0,5 l
0,6 l
2 čl
3 čl
16 ks
2 - 3 ks
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť

  2. 2

    Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu nakrájame na kolieska, a 2-3 kolieska dáme dnu do narezanej špekačky. Môžme dať aj čili papričku, cesnak, potrieť mletou čer. paprikou ... ( všetko podľa chuti ) ...

    Domáce utopence  - obrázok 2
  3. 3

    Na dno fľaše uložíme vrstvu cibule, cesnaku, feferóniek, nakrájané uhorky na kolieska a uložíme na to špekačky na jednu vrstvu cca 3-4 KS. Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše, na koniec to ukončíme vrstvou cibule, uhoriek, cesnaku a feferónkami

  4. 4

    Na koniec to zalejeme nálevom a uzavrieme fľašu. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní. - Ja osobne som použil špekačky z obsahom mäsa minimálne 85%

    Domáce utopence  - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mňam, ale kto by vydržal 14 dní? Ochutnávam už po 2-3 dňoch.
Perfektný recep, ukladám ...



@Shukvacik ,mám otázku, lebo som nikdy utopence nejedla, ani nerobila:

tie špekačky treba pred rozrezaním ošúpať? Ďakujem za odpoveď.