Domáce utopence

shukvacik - fotkaShukvacik, 25 ročný muž, Martin, 11. júla 2015 12:31
Ďalšie jeho recepty »

Domáce utopence Foto: shukvacik
60 min
príprava
14 dní min
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
700 g
1 hlava
360 g
10 ks
Nálev:
0,5 l
0,6 l
2 čl
3 čl
16 ks
2 - 3 ks
8 ks
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť

  2. 2

    Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu nakrájame na kolieska, a 2-3 kolieska dáme dnu do narezanej špekačky. Môžme dať aj čili papričku, cesnak, potrieť mletou čer. paprikou ... ( všetko podľa chuti ) ...

    Domáce utopence  - obrázok 2
  3. 3

    Na dno fľaše uložíme vrstvu cibule, cesnaku, feferóniek, nakrájané uhorky na kolieska a uložíme na to špekačky na jednu vrstvu cca 3-4 KS. Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše, na koniec to ukončíme vrstvou cibule, uhoriek, cesnaku a feferónkami

  4. 4

    Na koniec to zalejeme nálevom a uzavrieme fľašu. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní. - Ja osobne som použil špekačky z obsahom mäsa minimálne 85%

    Domáce utopence  - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist