Cestoviny
Domáce tagliatelle so šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv pripravíme tagliatelle. Múku, vajcia, soľ a olivový olej vymiesime na hladké cesto. Cesto necháme aspoň 30 minút odpočívať.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 milimetre, pomocou mlynčeka alebo ručne nakrájame rezance široké asi 7 milimetrov a necháme chvíľu preschnúť.
- Cestoviny varíme asi 1 minútu v osolenej vode.
- Na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a nadrobno posekaný cesnak. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a chvíľu všetko restujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Šampiňóny podlejeme trochou vody z cestovín a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme maslo, strúhaný parmezán, hrsť čerstvých špenátových listov, všetko spolu premiešame.
- Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame posypané nasucho opečenými píniovými orieškami.
|