Cestoviny

Domáce tagliatelle so šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme tagliatelle. Múku, vajcia, soľ a olivový olej vymiesime na hladké cesto. Cesto necháme aspoň 30 minút odpočívať.
  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 milimetre, pomocou mlynčeka alebo ručne nakrájame rezance široké asi 7 milimetrov a necháme chvíľu preschnúť.
  3. Cestoviny varíme asi 1 minútu v osolenej vode.
  4. Na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú šalotku a nadrobno posekaný cesnak. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a chvíľu všetko restujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  5. Šampiňóny podlejeme trochou vody z cestovín a chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme maslo, strúhaný parmezán, hrsť čerstvých špenátových listov, všetko spolu premiešame.
  6. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame posypané nasucho opečenými píniovými orieškami.