Slané karamelky

Domáce slané karamelové cukríky

Autor receptu: redakcia

Pamätáte si na chuť karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie suroviny.* No a čerešnička na torte je trocha soli, ktorá dodá tejto dobrote tú najlepšiu chuť.

50 ks
porcií
25 (+ chladenie) minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Štvorcový pekáč 20x20 cm vyložíme papierom na pečenie. V hrnci na miernom ohni zahrievame kondenzované mlieko, maslo, cukor a med, šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a maslo neroztopí.
  2. Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania varíme asi 8 minút tak, aby sa nevytvorili hrudky, kým nevznikne zlatá karamelová hmota. Rýchlo vmiešame vanilkový extrakt a soľ.
  3. Masu prelejeme na pripravený plech (pracujeme rýchlo, kým karamel vrie) a zľahka posypeme vločkami soli. Položíme do chladnej miestnosti na 12 hodín.
  4. Stuhnuté narežeme na malé kocky, položíme na papier na pečenie alebo zabalíme do obalov na cukríky.