Slané karamelky
Domáce slané karamelové cukríky
Autor receptu: redakcia
Pamätáte si na chuť karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie suroviny.* No a čerešnička na torte je trocha soli, ktorá dodá tejto dobrote tú najlepšiu chuť.
50 ks porcií |
25 (+ chladenie) minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Štvorcový pekáč 20x20 cm vyložíme papierom na pečenie. V hrnci na miernom ohni zahrievame kondenzované mlieko, maslo, cukor
a med, šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a maslo neroztopí.
- Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania varíme asi 8 minút tak, aby sa nevytvorili hrudky, kým nevznikne zlatá karamelová hmota. Rýchlo vmiešame vanilkový extrakt a soľ.
- Masu prelejeme na pripravený plech (pracujeme rýchlo, kým karamel vrie) a zľahka posypeme vločkami soli. Položíme do chladnej miestnosti na 12 hodín.
- Stuhnuté narežeme na malé kocky, položíme na papier na pečenie alebo zabalíme do obalov na cukríky.