Domáce šišky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 30. novembra 2023

Suroviny

700 g
1/2 kocky
4 PL
Štipka
50 g
1 ČL
400 ml
3 ks
1/2 PL
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások z droždia, asi 2 dcl mlieka a trošky cukru.

  2. 2

    Múku, cukor, soľ a sódu bikarbónu dáme do väčšej misky a lyžicou premiešame.

  3. 3

    Keď nám kvások narástol, pridáme ho k sypkým surovinám. Dodáme rozpustené maslo, žĺtky, zvyšné vlažné mlieko a rum. Ten spraví to, že šišky pri vyprážaní nenasiaknu veľa oleja.

  4. 4

    Všetky suroviny spolu zmiešame a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme v teple vykysnúť.

  5. 5

    Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska.

  6. 6

    V hlbšej panvici necháme zohriať olej. Do horúceho vkladáme vykrojené šišky a pečieme do zlatista z oboch strán. Upečené ukladáme na tanier s papierovým obrúskom.

Diskusia k receptu

zahra
Vyzeraju dobre. Mam stary recept, podla ktoreho robim a su skvele, ale vyskusam aj tieto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia