Domáce rožky
Domáce rožky (fotorecept)
Autor receptu: sifferka
Máte chuť na výborné mäkké rožky? Tak toto je ten správny recept pre vás.
10 porcií |
80 minút príprava |
10+10 minút na 230/200 °C |
Postup
- Do misy preosejeme múku a urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Posypeme cukrom a zalejeme vodou tak, aby bolo celé droždie zaliate. Necháme vzísť kvások cca 10 minút.
- Potom prilejeme zvyšnú vodu, pridáme olej alebo roztopené maslo a soľ. Vypracujeme vláčne a jemne lepivé cesto.
- Cesto necháme odpočívať aspoň 45 minút.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na 10 častí.
- Každú časť rozvaľkáme na trojuholník. Nepodsýpajte zbytočne múkou, lebo vám bude cesto "utekať" a bude sa zle vaľkať.
- Potom cesto zrolujeme od širšej časti ku špicu a trošku rožtek ohneme.
- Rožky poukladáme na plech a potrieme teplým mliekom. Necháme asi 10 minút podkysnúť
- Rožky pečiem na 230 stupňov 10 minút a potom dopekám ešte 10-12 minút na 200. Každá rúra je iná, preto treba sledovať farbu rožkov.