Domáce rezance s bazalkovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...a ešte so sušenými paradajkami a so skaramelizovanou hlivou...

5-6
porcií
70 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...z múky, vajec, nakrájaných sušených paradajok, soli a vody robot vypracoval nelepivé cesto. Zabalil som ho do fólie a dal na 33 minút do chladničky odpočinúť...
  2. ...potom som ho rozdelil na 3 časti a tie som rozvaľkal na nepravidelný tvar, trošku pripomínajúci kruh :) a nechal som rozvaľkané cesto trošku obschnúť na čistej utierke. Potom som ho narezal na pásy (11,8cm) a tie som naukladal na seba, tak 4-5 kusov a ostrým nožom som z nich nakrájal široké rezance (0,6cm) a rozložil som ich na utierky...
  3. ...na oleji som orestoval ledabolo nakrájanú cibuľu a cesnak, pridal som mletú papriku, čierne mleté korenie, nadrobno nakrájanú hlivu a soľ. Keď bola hliva orestovaná a voda sa odparila, dochutil som balzamikovým višňovým krémom, keď cukor začal karamelizovať, tak som odstavil...
  4. ...medzitým mi zovrela voda, tak som ju osolil a dal som variť rezance. O chvíľku vyplávali navrch a boli hotové, scedil som ich a pridal som k nim bazalkové pesto a lyžicu olivového oleja. Bazalkové pesto si robím sám, je lepšie ako kupované...
  5. ...na tanier som naložil rezance, na vrch som dal skaramelizovanú hlivu a syn si dal aj lyžicu bieleho jogurtu...dobrú chuť :)