Domáce knedle. Výborné,chutné a lacné ! :)
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripavíme si kvások zo surovín.
- 2
Do domácej pekárničky vylejeme hotový kvások,pridáme soľ,vodu(200-250ml,podľa konzistencie) a polohrubú múku. Necháme vymiesiť,vyberieme necháme dostatočne nakysnúť(30-45min).
- 3
Vyksnuté cesto rozdelíme na 4 časti(alebo podľa potreby),urobíme tvar knedlov a necháme ešte podkysnúť (cca 20-25 min). Dáme do parného hrnca a paríme cca 20 min. Necháme vychladnúť a servírujem napr. ku kačke alebo najlepšie (podľa mňa :D) "Vepřo,knedlo,zelí". :) Dobrú chuť :)
- 4
P.S.: Ak by Vám náhodou nejaký ten kndelík zvýšil,nevyhadzujte ho,spravte ho ako chleba na vajci. Ja osobne to mám radšej ako chlieb :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu