Domáce dezertné kokosové bonbóny
Foto: kucharocka123
Bonbóny pre malých aj veľkých maškrtníkov.
porcií
príprava
Suroviny
250 g |
|
50 ml |
|
1 PL (mandľové, kešu...) |
|
50 g |
|
pár kvapiek |
|
1/2 ks (dreň) |
|
1 PL |
|
1 PL drvené |
|
Na ozdobenie: | |
100 g |
|
100 g |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Sušienky dáme do mikroténového vrecka a valčekom rozdrvíme.
- 2
Do sušienkovej zmesi pridáme kokosové mlieko, orechové maslo, strúhaný kokos, dreň z vanilkového struku, drvené lyofilizované maliny, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme kokosovou arómou. Všetko premiešame a vypracujeme hustú tvárnu masu.
- 3
Hmotu natlačíme do otvorov silikónovej formy na bonbóny (použila som 2 ks, každá na 15 ks bonbónov) a odložíme na noc do chladničky alebo na 3-4 hodiny do mrazničky.
- 4
Stuhnuté a vychladené bonbóny vyberieme z formy.
- 5
Na záver ich namáčame do čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli, posypeme zdobením alebo strúhanou čokoládou a necháme vychladiť. Hotové môžeme vložiť do malých cukrárenských košíčkov na bonbóny. Dobrú chuť!
Tiež bonbóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja viem, ale slovo domáce by som nepoužila v názve. Inak tie bonbóny vyzerajú krásne.
Ďakujem pekne.