Kokosové bonbóny
Domáce dezertné kokosové bonbóny
Autor receptu: kucharocka123
Bonbóny pre malých aj veľkých maškrtníkov.
30 porcií |
300 minút príprava |
Postup
- Sušienky dáme do mikroténového vrecka a valčekom rozdrvíme.
- Do sušienkovej zmesi pridáme kokosové mlieko, orechové maslo, strúhaný kokos, dreň z vanilkového struku, drvené lyofilizované maliny, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme kokosovou arómou. Všetko premiešame a vypracujeme hustú tvárnu masu.
- Hmotu natlačíme do otvorov silikónovej formy na bonbóny (použila som 2 ks, každá na 15 ks bonbónov) a odložíme na noc do chladničky alebo na 3-4 hodiny do mrazničky.
- Stuhnuté a vychladené bonbóny vyberieme z formy.
- Na záver ich namáčame do čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli, posypeme zdobením alebo strúhanou čokoládou a necháme vychladiť. Hotové môžeme vložiť do malých cukrárenských košíčkov na bonbóny.
Dobrú chuť!