Kokosové bonbóny

Domáce dezertné kokosové bonbóny

Autor receptu: kucharocka123

Bonbóny pre malých aj veľkých maškrtníkov.

30
porcií
300 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky dáme do mikroténového vrecka a valčekom rozdrvíme.
  2. Do sušienkovej zmesi pridáme kokosové mlieko, orechové maslo, strúhaný kokos, dreň z vanilkového struku, drvené lyofilizované maliny, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme kokosovou arómou. Všetko premiešame a vypracujeme hustú tvárnu masu.
  3. Hmotu natlačíme do otvorov silikónovej formy na bonbóny (použila som 2 ks, každá na 15 ks bonbónov) a odložíme na noc do chladničky alebo na 3-4 hodiny do mrazničky.
  4. Stuhnuté a vychladené bonbóny vyberieme z formy.
  5. Na záver ich namáčame do čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli, posypeme zdobením alebo strúhanou čokoládou a necháme vychladiť. Hotové môžeme vložiť do malých cukrárenských košíčkov na bonbóny. Dobrú chuť!