Chlebové placky

Domáce chlebové placky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Chlebové placky skvelo chutia ešte teplé potreté maslom a jemne posypané soľou.

4
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Múku preosejeme a zmiešame so soľou. Majme po ruke aj dostatočné množstvo múky na podsypanie.
  2. Jogurt zapracujeme do múky. Ak je to potrebné, pridáme aj vodu. Zapracujeme tuk a vzniknuté cesto miesime asi 10 minút. Finálne cesto má byť hladké a nelepivé. Cesto zabalíme a necháme odležať 30 minút pri izbovej teplote.
  3. Odležané cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý diel dôkladne prepracujeme. Najskôr rukou sploštíme na pomúčenej doske a potom vyvaľkáme na tenké placky.
  4. Placky opekáme na zohriatej panvici nasucho, alebo len na zľahka vymastenom povrchu. Pečieme asi minútu z každej strany, keď sa placka začne nafukovať, pritlačíme ju k panvici pomocou obracačky alebo utierky.