Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou

ethanel - fotkaethanel, 14. mája 2012
Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou
Foto: ethanel

Sea Bass v preklade Morský Vlk a Samphire je niečo čo v UK voláme morská špargľa. Snažil som sa nájsť slovenský preklad ale určite to Zobraziť celý popisSea Bass v preklade Morský Vlk a Samphire je niečo čo v UK voláme morská špargľa. Snažil som sa nájsť slovenský preklad ale určite to je jeden z 30 druhov Slanorožca byliného ( Salicornia herbacea L. )

2-3
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
250 g
Hrášková kaša :
300 g
50 ml
50 ml
1 ks
Pena z homára :
250 ml
15 g
1 PL
2.5 PL




Postup

  1. 1

    Morského Vlka alebo filety si umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme utierkou, dáme na tanier a odložíme na chladné miesto. Morský asparágus si očistíme, zbavíme sa tmavých a oschnutých alebo už mäkkších častí, umyjeme dobre pod tečúcou vodou a odložíme do chladu.

    Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou - obrázok 1
  2. 2

    Hráškovú kašu si pripravíme nasledovne a úplne jednoducho, nakrájanú šalotku speníme na masle pridáme hrášok, podusíme, podlejeme vývarom, keď je mäkký pridáme smotanu a kúsok masla a rozmixujeme ho na kašu, mala by ostať hustejšia a nie úplne krémová. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Mlieko zohrejeme, pridáme maslo a múčku z homára, povaríme a necháme vychladnúť na teplotu okolo 60 C, pridáme lecitín a dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Odstavíme a necháme v teple. Neprehrievajte pretože ak sa lecitín prehreje už nespravíte krásnu a pevnú penu. Penu je najlepšie pripraviť pár minút pred podávaním ponorným mixerom a to tak že tekutinu si nalejete do sklenného pekáča s časti prekryjete kuchynskou fóliou a ponorným mixérom, fólia Vás zachráni pred fŕkaním.

  4. 4

    Rozohrejeme si teflónovú panvicu ak nemáte ,, myslím že v dnešnej dobe už je v každej domácnosti :) ,, ak nie tak si nastrihajte papier na pečenie vo veľkosti filetovanej ryby, to Vám pomôže pri nepripálení a prilepení ryby na panvicu. Na panvicu pridáme maslo a trochu oleja, filety ryby si prekrojíme šikmo tak aby nám ostalo z každej filety po dva kusy. Kožu narežeme, to nám zabráni krúteniu sa ryby. Opekáme na každej strane do zlatova ale tak aby Vám neoschla.

  5. 5

    Popri pečení ryby si rozohrejeme daľšiu panvičku na ktorú pridáme maslo a dobre rozohrejeme, pridáme morskú špargľu a restujeme asi 5 minút. http://media.web.britannica.com/eb-media/62/5662-004-D54C122C.jpg

  6. 6

    Na tanier si nanesieme hráškovú kašu na ňu uložíme morský asparágus, preložíme rybou a polejeme penou z homára, podávame samostane alebo s novými zemiakmi.

    Sea Bass ( Morský Vlk ) so Samphire a hráškovou kašou - obrázok 6

Diskusia k receptu

martamm
Krasny recept, len neviem, kde napriklad zozeniem penu z homara...
slawek
Vynikajuci recept, aj ked sa vsetky ingrediencie nedaju zohnat, je to skvela inspiracia, ci uz pokial ide o pripravu ale aj servirovanie pokrmov.
ethanel
@martamm asi nezozenies pretoze si ho musis vyrobit doma tak ako racie maslo. Na vyrobu takeho masla potrebujes pacier a klepeta, ktore su zbavene masa, das ich vysusit do rozohriatej rury a nechas vychladnut, musich ich pomliet na prach alebo rozdrvit v maziari, potom si rozohrejes hrncek pridas maslo, rozpostustis, pridas mucku z pancierov a klepiet, orestujes ale nespali, zalejes vodou na slabom ohni varis 2 hodiny, po uvareni das vychladnut a vlozis do chladnicky, neskor pozberas maslo z vrchu a prehrejes ho no a nakoniec precedis cez gazu. Mozes ho naliat do formiciek na lad a pouzivat kedy chces ja ho pouzivam vzdy ked pripravujem morske ryby.
ethanel
stacy77777 dakujem za poklonu som rad ze sa recept paci.
chutimi
fajnovy recept. samphire dostat uz aj u nas v metre pri cerstvych rybach. jedina surovina, s ktorou je u nas problem je ta mucka z homara. vyrobit si ju podla tvojho navodu nie je problem, bohuzial cerstvy homar aj krab je tu fest drahy a kvalita ziadna slava.
nonna
PERFEKTNÉ!!!! Vyhadzujem na FBčko!
renulienka
....@ethanel ,no teda z toho masla z homara odpadavam,to je aka vychytavka,super, pocujem prvy krat, u Teba sa vzdy v kazdom recepte moze clovek niecomu naucit, tak to je fakt perfektne....;-)
ethanel
Dakujem som rad ze som potesil a kludne to mozete podavat aj bez tej omacky, nahradit ju mozete omackou z bieleho vina.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia