Slávky v smotanovo krémovej omáčke

ethanel - fotkaethanel, 7. marca 2012
Slávky v smotanovo krémovej omáčke
Foto: ethanel

Tento recept je velmi obľúbený a jednoduchý, pamätám keď som ich pripravil po prvý krát a moja manželka sa vyjadrila stručne,, fúuuj tak toto Zobraziť celý popisTento recept je velmi obľúbený a jednoduchý, pamätám keď som ich pripravil po prvý krát a moja manželka sa vyjadrila stručne,, fúuuj tak toto do huby nedám, ved sa to podobá na ... :) ,, stačilo ochutnať a potom otravovala tak často ako sa dalo že by si dala slávky ... fotografie pochadzajú z čias keď som ešte len s fotením začínal teda 3 roky staré odvtedy ma ich nenapadlo fotiť ale keď budú nové fotografie tak ich zmením.

2-3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g ocistene
2 ks
330 ml
150 ml
25 g




Postup

  1. 1

    Slávky očistíme, umyjeme pod studenou tečúcou vodou ,, pri čistení vždy poklepte otvorenou slávkou po stole a ak sa nezačne zatvárat treba ju vyhodiť ,,

    Slávky v smotanovo krémovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Na drobno si nakrájame šalotku, speníme ju na masle a oleji, pridáme slávky premiešame, podlejeme asi tak 125ml suchého aromatického vína a dusíme za občastného pretrepania 5 - 10 minút ,, slávky sa musia otvorit ,, neotvorené treba vyhodiť !!!

  3. 3

    Keď sú slávky podusené pridáme smotanu, korenie, soľ, petržlenovú vnať a prehrejeme ,, nie vrieť ,,vývar by mal chutit a cítit po víne a typickej chuti slávok. Najlepšie podávať s čerstvou horúcou bagetou a bielym vínom ja k ním milujem Sauvignon Blanc ,,Saint Clair ,, Prajem dobrú chuť priatelia ...

Diskusia k receptu

rybarkuchar
U mňa triafaš do čierneho. Do slávok som sa zamiloval už dávno. Je to fakt úžasná potravina s bohatými možnosťami prípravy. Len tak ďalej.
afataga
Tvoja zena ma pravdu, vyzera to presne tak :-)) ale ja ich mam strasne rada, robievam velmi podobne, ale bez smotany a s trochou cesnaku, u nas to jem bohuzial iba ja, takze robim iba obcas hlavne v lete mi idu na chut, vyskusam podla Teba
mimitje
Ja som sa do slávok zamilovala v Belgicku. Najprv som si ich dávala len v reštauráciách, ale potom som sa ich naučila pripravovať - aby som ich mohla mať naozaj veľmi často. No a najradšej ich mám práve tak, ako si ich pripravil ty- na šalotke, dobrom vínku, smotane a cesnaku. Občas pridávam aj stonkový celer.. Slávky sú strašne chytné a na prípravu nenáročné jedlo.
vini55
Už niet čo dodať, všetko povedali za mňa. Ukladám, pretože mimo reštiky som ich nikdy neskúšal. Raz aj na to príde. Ináč páčia sa mi tvoje fotky.
hanee
priserky som sa naucila jest na Mallorca. Tam sme vlastne nejedli nic ne len krevetky, slavky a rybky vsetkych velkosti a farieb. Nedam dopustit na morske priserky aj kvoli tomu, ze vacsinou im k uprave staci uplne minumum a su famooozne .o) Je nenahraditelne ak si rano mozete ist vybrat nejaku cerstvu mnamku na rybi trh. MNAM
tinca
jedla som ich na dovolenke v zahraničí, ale ešte som ich nerobila, voľako sa nemôžem odhodlať, ale je to delikatesa. Nečudujem sa manželke, že o ne žobre:)
cica2
toto som ešte nejedla, takže si neviem predstaviť ani chuť....ale keby mi to mal kto tak pripraviť, tak určite si dám :-)
sisok
no jasne...ked som videla recept tak som vedela hned, ze to budes bud ty alebo moja mamina :) inspiracia na vikend pri mori :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia