Foto: ethanel
Tento recept je velmi obľúbený a jednoduchý, pamätám keď som ich pripravil po prvý krát a moja manželka sa vyjadrila stručne,, fúuuj tak toto Zobraziť celý popisTento recept je velmi obľúbený a jednoduchý, pamätám keď som ich pripravil po prvý krát a moja manželka sa vyjadrila stručne,, fúuuj tak toto do huby nedám, ved sa to podobá na ... :) ,, stačilo ochutnať a potom otravovala tak často ako sa dalo že by si dala slávky ... fotografie pochadzajú z čias keď som ešte len s fotením začínal teda 3 roky staré odvtedy ma ich nenapadlo fotiť ale keď budú nové fotografie tak ich zmením.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slávky očistíme, umyjeme pod studenou tečúcou vodou ,, pri čistení vždy poklepte otvorenou slávkou po stole a ak sa nezačne zatvárat treba ju vyhodiť ,,
-
2
Na drobno si nakrájame šalotku, speníme ju na masle a oleji, pridáme slávky premiešame, podlejeme asi tak 125ml suchého aromatického vína a dusíme za občastného pretrepania 5 - 10 minút ,, slávky sa musia otvorit ,, neotvorené treba vyhodiť !!!
- 3
Keď sú slávky podusené pridáme smotanu, korenie, soľ, petržlenovú vnať a prehrejeme ,, nie vrieť ,,vývar by mal chutit a cítit po víne a typickej chuti slávok. Najlepšie podávať s čerstvou horúcou bagetou a bielym vínom ja k ním milujem Sauvignon Blanc ,,Saint Clair ,, Prajem dobrú chuť priatelia ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu