Tatárska omáčka
Domáca tatárska omáčka (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Domácu tatarku som začala robiť z núdze.* Žiadna z obchodu nemala tú špecifickú chuť, ktorú som si pamätala z
čias keď sme ako študenti chodili na vysmážaný syr do tretích cenových. Pred nejakým časom, pod akousi
diskusiou som sľúbila @haji, že recept na toto moje špecifikum pridám. A ako je nám všetkým známe, sľuby sa
majú plniť “nejen o Vánocích…”
Postup
- Najprv si urobíme základnú majonézu. Vymixujeme len vajce a olej.
- Vo vhodnej nádobe vymiešame práškový cukor s octom. Pridáme plnotučnú horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Opäť vymiešame a zapracujeme majonézu.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu dáme na sitko a prelejeme aspoň litrom horúcej vody. Necháme vychladnúť. Na jemnom strúhadle nastrúhame uhorky, z ktorých následne vyžmýkame tekutinu.
- A to je všetko. Následne len doladíme chute. Tejto tatarke svedčí, keď si môže aspoň 12 hodín pobudnúť v chladničke.